HMC

123 aanwezigen bij gepensioneerdenbijeenkomst

Auteur: Linda Huisinga-Snijders
Datum: 21 juni 2018

123 aanwezigen bij gepensioneerdenbijeenkomst

Auteur: Linda Huisinga-Snijders
Datum: 21 juni 2018

Je gaat met pensioen en dan? Heb je dan nog de behoefte om in contact te blijven met je oud-werkgever en oud-collega’s? Vandaag hebben 123 gepensioneerden ons laten zien dat zij zichzelf nog steeds betrokken voelen met ‘ons’ ziekenhuis! Wat een prachtige opkomst!

Ikzelf stond hiervan versteld. Om eerlijk te zijn… Ik ben nu 33 jaar en mag gelukkig  nog wel even werken. Het is niet zo dat ik nu al uitkijk naar mijn pensioen (dat zou wat zijn!) Maar soms denk ik er wel aan. Wat zou het heerlijk zijn! Niets meer moeten, doen waar je zin in hebt. Al probeer ik dat nu ook te doen. Maar goed, zou ik nog naar pensioenbijeenkomsten gaan? Dat zien we over 34(?) jaar wel ;)

Betrokkenheid

Voor de 123 gepensioneerden hebben we in ieder geval een ontzettend leuke middag georganiseerd! Begin dit jaar zijn we (een collega en ik) samengekomen met de GeCo (Gepensioneerden Contact). Hierin zitten afgevaardigden van alle gepensioneerden. Samen zorgen we ervoor dat er ieder jaar een mooi programma komt. Dit jaar aan mij de eer om het te organiseren! We hebben met elkaar gebrainstormd over de invulling van het programma. Wat vind je nog leuk om te horen en te weten te komen van je oud-werkgever? Naast dat het je oud-werkgever is, is het voor veel mensen ook nog het ziekenhuis waar zij als patiënt komen. Het is dus dubbel interessant om te horen wat er zich achter die muren afspeelt. We hebben er dit jaar voor gekozen om iedereen bij te praten over de Acute zorg. Een van de speerpunten van HMC. Daarnaast wilden we hen ook vertellen hoe belangrijk de vrijwilligers van ons ziekenhuis zijn en mijn oud-collega’s warm maken voor dit ‘vak’. Want hoe mooi is het als je na je pensioen nog steeds op deze (weliswaar onbetaalde) manier betrokken kunt zijn?

Het programma

Rond 13.45 druppelden de eerste genodigden binnen. Iedereen neemt een bakje koffie/ thee met wat lekkers. Het is erg leuk om te zien hoeveel mensen elkaar nog van vroeger kennen en meteen met elkaar in gesprek gaan. Er heerst een ontspannen sfeer!

Tegen half drie is iedereen er en heet Paul Doop (lid raad van bestuur) iedereen welkom. Hij geeft aan hoe bijzonder het is om iedereen te mogen ontvangen. Paul vertelt over de ontwikkelingen waar we mee te maken hebben, zowel intern en extern. Ook benoemd hij de tekorten die er zijn in de zorg en hoe belangrijk het is dat we het werk in de zorg blijven promoten. Je merkt dat men na zijn toespraak enthousiast raakt en met elkaar in gesprek gaat. Ze zijn bijna niet stil te krijgen, maar toch krijg ik de aandacht voor het volgende onderwerp: de SEH! De SEH van HMC is een van de grootste van Nederland en onlangs helemaal vernieuwd. Helaas is het niet mogelijk om met deze grote aantallen een rondleiding te geven. Om toch een beeld te geven van hoe het eruit ziet, laten we filmpjes zien. In het eerste filmpje (link) krijgt men te zien hoe de nieuwe SEH is ontworpen. In het tweede filmpje (link) ziet men het resultaat. Je hoort bijna iedereen tussendoor in gesprek gaan met elkaar, ze zijn ervan onder de indruk! We nemen een break. Onder het genot van een bakje koffie/ thee en een muffin wordt er gezellig bijgekletst. Na de break geven we het woord aan Frans de Voeght (Hoofd SEH). Hij weet als geen ander alle ins en outs en details van deze prachtige SEH met al zijn professionals!

Iedereen luistert dan ook aandachtig naar wat Frans te vertellen heeft.

Het is inmiddels 16.00 uur en we belanden bij het laatste onderdeel van de middag. Last, but not least….: onze vrijwilligers. Jose Bosdijk (coördinator vrijwilligers) vertelt hoe belangrijk vrijwilligers zijn voor HMC. Ook vertelt Ingrid Duijtenmijer (vrijwilligster) over het werk als vrijwilliger hier in huis. We hebben nu rond de 450 vrijwilligers, maar we zijn altijd op zoek naar meer. We hopen op deze manier ook onze ‘eigen’ gepensioneerden te interesseren voor dit ‘werk’. Zij kennen als geen ander het ziekenhuis en zijn er nog steeds mee verbonden, op welke manier dan ook. Leuk is om terug te zien dat er best wat mensen geïnteresseerd zijn en meteen met Jose in gesprek gaan. Wellicht zien we hen binnenkort terug als vrijwilliger!

We sluiten het gedeelte met de presentaties af door een aantal mensen het podium op te roepen. Als eerste de vrijwilligers, om hen te bedanken voor het helpen deze middag! Vele handen geven licht werk. Daarnst bedanken we Marten Duchatunier en Corrie Kaptein. Zij hebben zich jarenlang beziggehouden met de GeCo en er mede voor gezorgd dat er ieder jaar een gepensioneerdenbijeenkomst is.

En nu…. genoeg geluisterd………

Borrel en anekdotes

Tijd voor de borrel! Na de presentaties kregen we een hartelijk applaus voor de organisatie van deze middag. Er is veel lof en men laat weten het ontzettend naar hun zin te hebben en echt te genieten van deze middag. Nu is het voor ons ook tijd om met wat gepensioneerden te kletsen. De leukste verhalen komen naar boven! De een nog enthousiaster dan de ander. Wat zitten deze mensen vol met herinneringen en verhalen, echt zo mooi! Het is te veel om nu allemaal te delen, maar ik kan zeggen dat ik het interessant vind om met deze doelgroep te praten. Zoveel (levens)ervaring. Zo sprak ik met Dr. Steegers (oud anesthesioloog). Hij heeft 12 jaar bij HMC (toen nog MCH) Antoniushove gewerkt. Met zijn 65e ging hij met pensioen. Hij vertelde vol passie over zijn tijd in dit mooie ziekenhuis. “Ik heb een leuke tijd gehad! Het was toentertijd een klein ziekenhuis waar iedereen elkaar kende. Samen met mijn 2 andere collega’s deden we alle anesthesie: van oog tot kind. Het leukste vind ik om te zien en te horen hoe het nu met het ziekenhuis gaat. Daarom kom ik naar deze bijeenkomst. En natuurlijk om bij te kletsen met oud-collega’s. Ik voel mezelf nog steeds betrokken bij het ziekenhuis. Dit is eigenlijk ook wel erg prettig, ik ben hier ook patiënt. Het is fijn om te weten welke expertises hier in huis zijn, zodat ik weet waar ik heen moet als ik zelf wat mankeer”.

Ook heb ik met oud-verpleegkundigen gesproken. Zij vertelden eigenlijk allemaal dat ze het werk erg missen en het zo weer zouden willen gaan doen. Prachtig! Hoezo gepassioneerd?

Ook hoorde ik een aantal mensen over hun carrière bij HMC. Het blijkt dat HMC altijd al een ziekenhuis is geweest dat mensen de kans geeft om te groeien! Ik heb de mooiste loopbaanverhalen voorbij horen komen!

Het is 17.00 uur en het zit erop…. We geven iedereen het nieuwste HMC magazine mee en een roos, om hen te bedanken voor hun komst. En zij bedanken ons.

Ik kijk terug op een ontzettend geslaagde middag! Op naar volgend jaar ;)

Linda Huisinga -Snijders

Adviseur Werving & Arbeidsmarktcommunicatie
06-10687049
l.huisingasnijders@haaglandenmc.nl

Naar alle blogs