HMC

Deze week bracht weekblad Elsevier haar jaarlijkse analyse van de medische zorg en patiëntgerichtheid van Nederlandse ziekenhuizen uit. HMC scoort bovengemiddeld in deze lijst.

“Onze positie in deze lijst is opnieuw een pluim voor al onze medewerkers”, zegt bestuursvoorzitter Paul Doop. “Ik ben vooral trots op de maximale score voor het onderdeel dienstverlening, waarmee we op dit vlak tot de top 12 van Nederlandse ziekenhuizen horen. Het is een van onze strategische doelen om onze zorg vriendelijk en respectvol rondom de patiënt te organiseren. Deze score is een mooi signaal dat we met dit speerpunt op de goede weg zitten.”

Elsevier heeft in dit onderzoek 688 indicatoren gebruikt voor haar analyse over verslagjaar 2017. Ziekenhuizen krijgen een score per domein: veiligheid, effectiviteit, wachttijd en dienstverlening. Elsevier drukt de waardering uit in bollen, waarbij vier bollen de maximale score is. Het eindoordeel van Elsevier voor HMC is – net als over verslagjaar 2015 en 2016 - een totaal van drie bollen. In het totaaloverzicht van alle ziekenhuizen, is dit een bovengemiddelde score. De scores van de ziekenhuizen zijn openbaar op de website van Elsevier. Het achtergrondartikel Elsevier Beste Ziekenhuizen is alleen in te zien voor abonnees.

Wil jij ook werken bij HMC? 

Bekijk dan onze openstaande vacatures via onderstaande button. Wij maken graag kennis met jou!

Vacatures bij HMC