HMC

Gastblog: 'Mijn geliefde in het ziekenhuis'

Auteur: Aïsha Ponsen
Datum: 31 juli 2018

Gastblog: 'Mijn geliefde in het ziekenhuis'

Auteur: Aïsha Ponsen
Datum: 31 juli 2018

Medewerker Aïsha Ponsen is op een bijzondere manier bij HMC terecht gekomen. Zij schreef hierover deze blog.

Het is 2003. Laat op de avond voelt mijn toenmalige partner (destijds 27 jaar oud) een enorme hoofdpijn. Na enkele minuten spreekt hij niet meer goed en moet hij overgeven. Hij pakt zijn been beet en wil me iets zeggen, maar er komt alleen wartaal uit. Paniek in zijn ogen. Ik bel 112 en daarna mijn moeder om op ons zoontje Nur te passen. Hij is nog klein, 1,5 jaar oud. Ik zeg in dat gesprek al: "misschien is het een hersenbloeding". We gaan naar HMC Westeinde. Hier krijg ik te horen dat hij inderdaad een grote hersenbloeding heeft gehad en de kans aanwezig is dat hij het niet gaat redden. Op de IC bel ik de familie. De volgende dag blijkt hij de operatie te zijn doorgekomen. Opluchting…

Liefde voor het ziekenhuis

Mijn eerste kennismaking met HMC Westeinde blijkt een langdurige te zijn. Ik kom twee tot drie keer per dag langs op de afdeling C8/C9, gedurende een aantal weken. En daar begint mijn liefde voor dit ziekenhuis. De verpleegkundigen en afdelingshelpenden geven glans aan deze zware periode. Er is naast goede en liefdevolle zorg, ook tijd voor een grapje. Dit staat me eigenlijk nog het meest bij, naast de vloerbedekking op de gang en het fonteintje in de grote hal. Stom, zo'n moeilijke tijd, en toch gebeurde hier iets tussen HMC Westeinde en mij…

Een nieuwe stap

Na een periode van moederen en een andere baan; dacht ik: het lijkt mij wel wat, daar te werken. Een secretariële achtergrond, die ik aanvul met Medische Terminologie kan wellicht wat helpen. In 2005 word ik aangenomen bij de afdeling werving en selectie bij P&O en ik werk sinds 2007 bij Cluster Acuut, als management assistente. Wat betreft mijn toenmalige partner; medisch gezien loopt het redelijk, is nog een keer geopereerd in HMC Westeinde, maar hij is nooit meer de oude geworden en kan niet meer zelfstandig wonen.

Aïsha Ponsen

Managementassistent
HMC Westeinde

Naar alle blogs