HMC

Hofstad Mavo/Havo loopt Bliksemstage op de polikliniek Gynaecologie!

Auteur: Nadia Gopal
Datum: 11 maart 2019

Hofstad Mavo/Havo loopt Bliksemstage op de polikliniek Gynaecologie!

Auteur: Nadia Gopal
Datum: 11 maart 2019

Tien leerlingen van de middelbare school Hofstad Mavo Havo uit Den Haag hebben een Bliksemstage gelopen op de polikliniek Gynaecologie van HMC Westeinde.

Een Bliksemstage is een bedrijfsbezoek van een dagdeel waarbij basisschool- en VMBO-leerlingen een kijkje mogen nemen achter de schermen. Leerlingen zien welke bedrijven en beroepen er zijn, waardoor ze beter in staat zijn een keuze te maken voor een vervolgopleiding. De Bliksemstages zijn een initiatief van JINC. JINC streeft ernaar elk kind een eerlijke kans te geven op de arbeidsmarkt, ook als het opgroeit in een omgeving met minder voorbeelden en rolmodellen om zich aan op te trekken. 

Monique Boon (verpleegkundig consulent), Ruth Smilde (Verloskundige) en Sibel Shabani (doktersassistente) van de polikliniek Gynaecologie verzorgden voor de tweede keer een interactief programma voor deze groep leerlingen. Zo kregen ze een rondleiding langs de linnenkamer, het uniformen-apparaat, de beveiliging, het personeelsrestaurant en de Spoed Eisende Hulp. Ze mochten een kijkje nemen in de grote traumakamer en kregen uitleg over wat er in de traumakamer allemaal gebeurt. De loodschorten die aanwezig waren mochten ze allemaal even passen. Erg zwaar voelde dat aan! Na het bezoek op de Spoed Eisende Hulp mochten ze op de polikliniek Gynaecologie elkaar verbinden, ‘urine’ (eigenlijk appelsap) controleren en zelfs aanwezig zijn bij het maken van een echo bij een zwangere vrouw. Dit was toch wel heel bijzonder om te zien, het werd stil tijdens de echo en alle monden vielen open van spanning.

Een meisje stelde kritische vragen en wist al te vertellen dat ze later verpleegkundige wil worden. Een andere jongen wilde arts worden en vroeg hoelang het duurt voordat je klaar bent met studeren. De website van Volgjehart (waar alle bekende leer-werktrajecten binnen het ziekenhuis beschreven staan) werd meteen door iedereen genoteerd. 

Waar de leerlingen aan het begin van de stage niet zoveel beroepen konden noemen die je tegen kan komen in een ziekenhuis, kwam er aan het einde van de stage van alles voorbij. Het was een leuke kennismaking voor deze leerlingen met de verschillende beroepen binnen het ziekenhuis. Dankzij de inzet van de medewerkers van de polikliniek Gynaecologie en JINC hebben de leerlingen een leerzame, fijne ochtend gehad!

Kijk voor meer informatie op: www.jinc.nl

Auteur

Nadia Gopal

Nadia Gopal
Adviseur Werving & Arbeidsmarktcommunicatie
06-51337131
n.gopal@haaglandenmc.nl

Naar alle blogs