HMC

Open deuren dagen
door de ogen van Nina

Auteur: Nina van de Kamer
Datum: 23-12-2019

Open deuren dagen
door de ogen van Nina

Auteur: Nina van de Kamer
Datum: 23-12-2019

Hoi! Ik ben Nina. Ik studeer Human Resource Management aan de Haagse Hogeschool. In dit laatste jaar van mijn opleiding loop ik tien maanden stage bij HMC. Naast meewerken op de P&O afdeling doe ik een onderzoek naar binden en boeien.

Op woensdag 5 november heb ik mogen helpen bij de open deuren dag in HMC Westeinde. De dagen worden georganiseerd om iedereen een kans te geven te zien wat werken bij HMC inhoudt. Je kan de sfeer van HMC proeven en een kijkje achter de schermen nemen. Er waren, naast gedreven zorgprofessionals, ook deelnemers zonder zorgachtergrond. Hun ambitie om een switch te maken naar de zorg was erg mooi om te zien.

Team Werving heeft deze enorm gave dag georganiseerd. Tijdens de open deuren dagen waren ook andere collega’s aanwezig. Zo was het opleidingsinstituut Landsteiner er om vragen te beantwoorden over opleidings- en ontwikkelmogelijkheden. Team Mobiliteit en de P&O adviseurs stonden ook klaar om mee te denken en vragen te beantwoorden.

"Zelf was ik even enthousiast en nieuwsgierig als de deelnemers om mee te gaan met de rondleidingen over de verschillende afdelingen. Zo hebben we onder andere een kijkje genomen bij de bloedafname. Daar is onder andere laten zien waar je allemaal op moet letten bij het afnemen van bloed. Dit werd gedemonstreerd op een nep arm. Toen ik diezelfde week een intake had om bloed te doneren wist ik precies wat ze wel en niet moesten doen ;). Ik kon uitgebreid de wijsneus uithangen omdat ik wist dat je voor ongeveer 8% uit bloed bestaat en dat ons opleidingsinstituut vernoemt is naar meneer Landsteiner, die de bloedgroepen ontdekt heeft."

Door een kijkje te nemen, mee te lopen en in gesprek te gaan op afdelingen leer je snel, enorm veel. Zeker voor P&O is het belangrijk om te weten hoe het primaire zorgproces er aan toe gaat.

Al met al was het een geslaagde, inspirerende dag. De HMC medewerkers raad ik aan gebruik te maken van ‘de strippenkaart’ om te zien wat andere afdelingen doen. De lezers die nog niet bij HMC werken, en graag een kijkje in de keuken willen nemen nodig ik graag uit voor de open deuren dagen volgend jaar!

Bekijk hieronder de aftermovie van de open deuren dagen