HMC

Open Deuren Dagen
Editie november 2019

Auteur: Nadia Gopal
Datum: 3 december 2019

Open Deuren Dagen
Editie november 2019

Auteur: Nadia Gopal
Datum: 3 december 2019

Op locatie HMC Westeinde - 5 november 2019

De ballonnen zijn opgeblazen, de goodiebags staan klaar en Team Werving van HMC staat gereed om de deelnemers van de Open Deuren Dagen te verwelkomen in HMC Westeinde op dinsdag 5 november en in HMC Antoniushove op donderdag 7 november! We hebben een gezellig gemêleerd publiek in HMC Westeinde. Om 11.00 uur starten we met een warm welkom van Michiel Knaven, clustermanager Medisch Ondersteunend en Nadia Gopal-Jagroe, Adviseur Werving en Arbeidsmarktcommunicatie. Daarna krijgen de deelnemers een nabootsing van de operatiekamer te zien. Met behulp van een scopiebox kunnen ze allerlei handelingen uitvoeren samen met de aanwezige praktijkopleiders uit het cluster Acute Zorg. Er worden vragen gesteld over de opleidingsmogelijkheden en de eisen waaraan je moet voldoen om in aanmerking te kunnen komen voor een opleidingstraject tot bijvoorbeeld operatieassistent. Het Cluster Moeder en Kind verzorgt een presentatie en een rondleiding op de Kraamafdeling en de Verloskunde-afdeling.

Tijdens een uitgebreide lunch is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen over het werken bij HMC. Er wordt flink genetwerkt en we brengen de deelnemers in contact met de juiste personen binnen ons topklinisch ziekenhuis. Er wordt veel informatie uitgewisseld en dat is mooi om te zien, hier doen wij het voor! Daarna vervolgen de deelnemers hun weg naar de afdeling Bloedafname, waar ze altijd op zoek zijn naar nieuw enthousiast personeel! De verpleegafdelingen Neurologie/Neurocare, Traumatologie en Vaatchirurgie en Neurochirurgie, verzorgen een rondleiding op de verpleegafdelingen. Het investeren in je eigen ontwikkeling wordt zéér gewaardeerd en gestimuleerd op deze afdelingen. Intern zijn er volop mogelijkheden om je als verpleegkundige verder te specialiseren en door te stromen naar de afdelingen Intensive Care en Spoedeisende Hulp. Aan het einde van de dag is er weer gelegenheid tot het stellen van vragen. Ook brengen we een aantal enthousiaste bijna afgestudeerde verpleegkundigen in contact met ons Flexbureau. Er wordt vanuit HMC meteen aangeboden om mee te lopen op de verpleegafdelingen, zodat zij een indruk kunnen opdoen van het werken hier.

Op locatie HMC Antoniushove - 7 november 2019

In HMC Antoniushove, waar ons speerpunt Oncologie centraal staat, hebben we ook enthousiast publiek! Op donderdag 7 november starten we met een gezellig ontbijt. Arnoud Weermeijer, Lid Raad van Bestuur (a.i.), opent de dag en we vervolgen het programma met een rondleiding op een verpleegafdeling, de afdeling Radiologie, Bloedafname en Radiotherapie. Aan het einde van de dag is er weer gelegenheid voor vragen. Ons leerhuis Landsteiner Instituut en het Flexbureau zijn op deze dag speciaal aanwezig om de deelnemers op weg te helpen binnen ons ziekenhuis.  

Het waren weer twee geslaagde dagen! We hebben de deelnemers enthousiast gemaakt om te komen werken bij ons ziekenhuis, we hebben ze in contact gebracht met de juiste afdelingen en we hebben zoveel mogelijk vragen weten de beantwoorden. Hier doen we het voor met zijn allen! Op naar het voorjaar met de nieuwe Open Deuren Dagen, ik kijk er al naar uit. Jij ook?

Bekijk hieronder de aftermovie van de open deuren dagen