HMC

Terugblik: Te gekke open
deuren dagen van HMC!

Auteur: Nadia Gopal
Datum: 25 juli 2018

Terugblik: Te gekke open
deuren dagen van HMC!

Auteur: Nadia Gopal
Datum: 25 juli 2018

In juni heeft HMC de ‘Open deuren dagen’ georganiseerd. We kijken terug op een zéér geslaagde week. Maar ‘Open deuren dagen’, hoe zit dat nou?

Wij wilden graag aan potentiele werknemers laten zien wat het werken bij HMC inhoudt. En hoe krijg je daar het beste een goede indruk van? Juist! Door iedereen, jong en oud, de gelegenheid te geven om een kijkje in de keuken te nemen op verschillende afdelingen binnen ons topklinisch ziekenhuis. Zelf werk ik hier nu ruim een jaar als Adviseur Werving en Arbeidscommunicatie en door écht de werkvloer op te gaan, heb ik het ziekenhuis het snelst leren kennen. Ik voelde meteen de warmte en betrokkenheid bij mijn collega’s toen ik hier kwam werken. Een belletje naar de afdeling Intensive Care was voldoende om een halve dag te mogen meelopen. Het is toch veel leuker om direct de collega’s te spreken die de beroepen uitoefenen binnen HMC, om zo een beter beeld te krijgen van de werkvloer. Dit wilden wij ook aan externen laten zien. Vanuit Team Werving is zo het idee ontstaan om in juni “Open deuren dagen” te organiseren.

Het was wel even spannend

Spannend voor ons omdat dit de eerste keer was dat HMC dit organiseerde voor externen.  Het idee werd heel goed ontvangen door de organisatie, iedereen was meteen bereid om zijn steentje bij te dragen. We kregen een hoop positieve reacties op dit initiatief. Het verbaasde me ook niet, dat in tijden van arbeidsmarktkrapte iedereen de noodzaak van dit initiatief meteen omarmde.  Binnen zeer korte tijd (twee maanden) hebben wij het concept bedacht en opgezet. Uiteindelijk zijn we gekomen tot een interessant, interactief en aantrekkelijk programma voor de deelnemers. Het ging ineens heel hard met de aanmeldingen, de teller stond op 110 deelnemers. Om dit binnen twee maanden te realiseren is een hele mooie prestatie! Iets waar we nog steeds heel trots op zijn bij Team Werving.

Bekijk hieronder de video! 

Een succesvolle opkomst!

In de week van 18 tot en met 22 juni was het dan zover. De eerste open deuren dag vond plaats op maandag in HMC Westeinde. Op woensdag was er een open deuren dag in HMC Bronovo en op vrijdag in HMC Antoniushove. De Raad van Bestuur, Paul Doop en Rene Bargé hebben alle dagen de deelnemers verwelkomd met een warm onthaal. Team Werving verzorgde de begeleiding deze week. Het publiek was heel divers. Sommigen hadden hun moeder, broer of zus meegenomen. Erg leuk om te zien!

Er waren demonstraties en  presentaties van verschillende afdelingen, waaronder een aantal verpleegafdelingen, de Spoedeisende Hulp, een paar medisch ondersteunende afdelingen en de afdeling Technische dienst.  De ‘Acute zorg’ gaf een interessante demonstratie met een “nep” patiënt, waarbij duidelijk te zien was hoe mooi en goed de samenwerking binnen ons ziekenhuis geregeld is tussen de verschillende disciplines.  

De rondleidingen op de verpleegafdelingen werden ook als zeer nuttig ervaren. Zo sprak ik  een leerling verpleegkundige die mij vertelde dat ze voor de open deuren dag een ander beeld had van de specialisaties die er in het ziekenhuis zijn. Het beeld wat ze nu had was duidelijker en...er kan veel, heel veel binnen ons ziekenhuis! Zo zie je maar hoe belangrijk het is om vooral te laten zien wat voor mogelijkheden je als werkgever allemaal te bieden hebt.

In HMC Bronovo stonden vooral de verpleegafdelingen centraal en het Klinisch Chemisch Laboratorium. In HMC Antoniushove was het programma afgestemd op één van onze speerpunten;  Oncologie. Dusdanig interessant, dat hier een hele klas van ROC Mondriaan op af kwam.

Clustermanager Naomi Nathan vertelde met enthousiasme over de oncologische zorg in HMC. Daarna zijn we de afdelingen op gegaan.

Jongeren enthousiast gekregen en alle vragen beantwoord

Wat ik zelf prachtig vind en daar begint het écht mee,  is dat we hiermee een moment hebben kunnen pakken om deze jongeren warm te maken voor een carrière binnen de zorg. Er was veel humor, maar er werden ook interessante vragen gesteld. ROC Mondriaan heeft aangegeven het contact warm te willen houden en zo zien wij dat ook graag, dat is mooi!

De afdelingen P&O, het Flexbureau en ons opleidingsinstituut Landsteiner waren alle dagen aanwezig om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden over de openstaande vacatures en opleidingsmogelijkheden binnen het ziekenhuis. De pauze waren hét moment dat de deelnemers gericht vragen konden stellen aan onze collega’s. Het is toch fijn dat je binnen kan lopen en je vragen kan stellen aan de juiste mensen en weer met een tevreden gevoel weg kan gaan! Zo heb ik zelf ook nog wat kunnen kletsen met de deelnemers. Ieder met een eigen verhaal en reden waarom ze de ‘Open deuren dagen’ hebben bezocht.

Een prachtig cijfer van onze bezoekers!

We kijken terug op een zéér geslaagde week! En wat zijn we trots dat één van de bezoekers van de open deuren dagen, een verpleegkundige, binnen een week al is aangenomen. Om te evalueren hebben we na afloop een enquête verstuurd en 93,5 % van de bezoekers heeft de informatie als nuttig en interessant ervaren. Als eindcijfer geven onze bezoekers de ‘Open deuren dagen’ gemiddeld een 8. Niet verkeerd voor een eerste keer, en zeker niet de laatste!

Nadia Gopal

Adviseur Werving & Arbeidsmartkcommunicatie
06-51337131
n.gopal@haaglandenmc.nl

Naar alle blogs