HMC

Volg HRM stagiaire Rachel Boedjawan - Week 1

Auteur: Rachel Boedjawan
datum: 31 augustus 2018

Volg HRM stagiaire Rachel Boedjawan - Week 1

Auteur: Rachel Boedjawan
datum: 31 augustus 2018

Hallo, ik ben Rachel, 17 jaar en ik studeer HRM aan ROC Mondriaan. De eerste dag van mijn stageperiode bij HMC begon op maandag 27 augustus 2018. Ik ben warm verwelkomd met een mooie bos bloemen. In de eerste week heb ik vooral mee mogen kijken met Nadia, Linda en Michael, de adviseurs Werving & Arbeidsmarktcommunicatie. 

Ze hebben mij het recruitmentsysteem (Connexys) uitgelegd en verteld hoe zij te werk gaan bij een nieuwe vacaturemelding. Met dit systeem heb ik nog wel een beetje moeite met hoe alles werkt, maar dat leer ik wel, gewoon veel oefenen. Ook heb ik met Nadia en Michael vergaderingen mogen bijwonen. Eigenlijk ga ik overal mee naar toe om te zien hoe het er op de werkvloer aan toe gaat om op deze manier ook zoveel mogelijk kennis en ervaring op te doen.

In de loop van de week heb ik ook een aantal kennismakingsgesprekken gehad met diverse P&O collega’s. Dit vond ik wel fijn want op deze manier heb ik kunnen zien wie nou precies wie is op de werkvloer en wat zij doen. In de kennismakingsgesprekken heb ik ze gevraagd om hun functie te omschrijven. Met de ene collega had ik het gesprek in het ziekenhuis en met de andere collega heb ik het gesprek gevoerd door een wandeling buiten te maken.

De eerste week heb ik ervaren als leuk en leerzaam. Het is allemaal wel nieuw voor mij, maar daar wen ik zeker wel aan. Oh ja, we hebben ook nog lekker gelunched om de start van mijn stage te vieren.

lunch.jpg

Wil jij ook stage lopen?

Heb je ook interesse om bij HMC stage te lopen? Bekijk dan onderstaande vacatures en solliciteer. Wij kijken uit naar een kennismaking met jou! Staat jouw gewenste vacature er (nog) niet tussen? Maak dan een job-alert aan.