HMC

Volg HRM stagiaire Rachel Boedjawan - Week 13 en 14

Auteur: Rachel Boedjawan
datum: 3 december 2018

Volg HRM stagiaire Rachel Boedjawan - Week 13 en 14

Auteur: Rachel Boedjawan
datum: 3 december 2018

In week 13 van mijn stage periode ben ik de week begonnen met een presentatie. Vanuit school krijg ik opdrachten mee die ik op stage moet uitwerken. De opdrachten zijn gebaseerd op HRM werkzaamheden. Dit keer moest ik voor een opdracht vijf HRM ontwikkelingen onderzoeken en presenteren aan mijn collega’s Nadia, Linda en Michael van Team Werving. Daarnaast heb ik ook een opdracht van Nadia gekregen om onderzoek te doen naar de ‘candidate experience’. Dit is de totale ervaring die een sollicitant opdoet tijdens het recruitmentproces binnen HMC.

Dezelfde dag heb ik mee mogen lopen met Mirjam van Dijk, opleidingsadviseur bij het Landsteiner Instituut. Een andere opdracht die ik vanuit school heb gekregen was dat ik een medewerker moest aanmelden bij een cursus of opleiding. Mirjam heeft mij het hele systeem laten zien en hoe de medewerkers zich kunnen aanmelden. In totaal zijn er ongeveer 380 cursussen/opleidingen waar medewerkers zich voor kunnen aanmelden!

In week 14 van mijn stage periode heb ik een ander onderdeel van de opdrachten die ik vanuit school heb gekregen afgerond. De opdracht was om een aantal vragen te beantwoorden over de werkzaamheden bij de Salarisadministratie. Bij de Salarisadministratie heb ik mee mogen lopen met Agnes van de Bos. De vragen die ik moest behandelen heb ik uitgeprint en hebben we samen doorgenomen. Ze heeft mij onder andere laten zien wie er binnen de organisatie verantwoordelijk is voor het verwerken, goedkeuren en controleren van declaraties en welke wijzigingen invloed hebben op het nettosalaris dat een medewerker ontvangt.

In de loop van deze twee weken heb ik ook de dagelijkse werkzaamheden uitgevoerd zoals het bijhouden van de Wervings inbox. Op donderdag ben ik met Nadia meegegaan voor een intake voor de vacature medisch codeur bij de afdeling Financiën. Het doel van zo een intake is om te de inhoud van de vacaturetekst de bespreken.

blog_week_13_en_14.jpg

Iets anders leuks is dat we voor onze ambassadeurs een chocolade letter hebben gehaald als klein cadeautje. Onze medewerkers hebben hun best gedaan voor de blogs en testimonials die nu op onze website staan we en willen ze hiermee ontzettend bedanken! Ook hebben we dit keer voor de medewerkers op de introductiedag in de maand september, chocolade letters gehaald. We wilden ze deze maand op een leuke manier verwelkomen binnen onze organisatie. Op vrijdag heb ik deze chocolade letters ingepakt.