HMC

Volg HRM stagiaire Rachel Boedjawan - Week 9 en 10

Auteur: Rachel Boedjawan
datum: 12 november 2018

Volg HRM stagiaire Rachel Boedjawan - Week 9 en 10

Auteur: Rachel Boedjawan
datum: 12 november 2018

De negende en de tiende week van mijn stage periode. In de negende week was het herfstvakantie. In deze week heb ik drie dagen stage gelopen. Nadia en Linda hadden een paar dagen vrij en Michael had een weekje vrij.

Zoals elke week heb ik de werkzaamheden verricht zoals de e-mails beantwoorden van mijn eigen inbox en ook van de Wervings inbox. Michael heeft mij ook twee taken gegeven om op te pakken voor hem, omdat hij een weekje vrij had. De eerste taak was om de vacatures na te lopen met kandidaten die een lopende status hadden. Dit wil zeggen dat er kandidaten zijn die bijvoorbeeld zijn voorgedragen of al een gesprek hebben gevoerd. De managers van de vacatures heb ik benadert met de vraag wat er met de kandidaten zijn gebeurd of wat er nog gaat gebeuren. De andere taak die ik gekregen had was om de openstaande vacatures bij Michael opnieuw online te plaatsen op de Jobboards als de vacatures verlopen waren. Linda heeft mij bij één vacature laten zien hoe ik het moest aanpakken en bij de rest van de vacatures kon ik het zelf oppakken.

Op woensdag 24 oktober had ik een kennismakingsgesprek met Nienke Wooning, Stafmedewerker P&O. In dit gesprek hebben we wat meer over onszelf verteld. Ik heb haar verteld over mijn stage bij Team Werving, wat mijn werkzaamheden tot nu toe zijn en hoelang ik hier stage moet lopen. Verder heb ik haar verteld dat ik ook een aantal schoolopdrachten heb gekregen van school gebaseerd op het vakgebied HRM. Ze staat er voor open om mij erbij te helpen wanneer het nodig is. Ook heb ik haar verteld in welk leerjaar ik momenteel zit, welke opleiding ik volg, op welke school ik zit en over mijn toekomstplannen op het gebied van studie. Nienke heeft mij ook over haar studieloopbaan verteld. 

nienke_en_rachel.jpg

Op maandag 29 oktober hebben Linda en Michael een presentatie geoefend voor ons. Op donderdag 1 november 2018 hebben ze de presentatie mogen presenteren op het Digitaal Werven evenement in Utrecht! De presentatie ging over hoe HMC na de fusie van drie ziekenhuizen een nieuw werkgeversmerk heeft gelanceerd.

Tot slot heb ik deze week een terugbelverzoek mogen afhandelen. De persoon die gebeld had heb ik teruggebeld en advies gegeven betreft zijn vraag. Er is sinds kort een nieuwe optie op de website dat kandidaten een terugbelverzoek kunnen aanvragen. Die vragen ze aan, omdat ze bijvoorbeeld een vraag hebben over een vacature waar ze geïnteresseerd in zijn.