HMC

Vrijwilligerswerk op de dialyseafdeling

Auteur: Thomas Verhage
datum: 26 november 2018

Vrijwilligerswerk op de dialyseafdeling

Auteur: Thomas Verhage
datum: 26 november 2018

Ruim een half jaar heb ik met plezier vrijwilligerswerk gedaan bij de Dialyse-afdeling in HMC Westeinde. Ik ben iedereen op deze afdeling heel erg dankbaar voor de kans om hier ervaring op te doen. Iedereen die ik op de afdeling heb ontmoet is onwijs barmhartig en altijd in een goed humeur, ook al is het werk dat de verpleegkundigen en de artsen daar doen ontzettend zwaar. Daar heb ik dan ook ontzettend veel respect voor! De Dialyse is niet prettig voor de patiënten, waardoor zij vaak moe zijn. Op bepaalde momenten had ik hier wel moeite mee, maar ik heb er ook veel van geleerd. Zo heb ik niet alleen geleerd hoe je het beste met de patiënten om kan gaan, maar ook ben ik mezelf tegengekomen, waar ik evenveel van geleerd heb. 

thomas.jpg

Hoewel het vrijwilligerswerk op sommige momenten zwaar kon zijn, heb ik ook veel mooie momenten meegemaakt. De patiënten zijn erg dankbaar voor de inzet van de medewerkers en vrijwilligers, die altijd voor ze klaar staan. Ook het personeel vindt het fijn dat de vrijwilligers ondersteunende taken hebben en dat laten ze ook aan je weten. Dat zorgt ervoor dat het werk dat je als vrijwilliger doet nog meer voldoening geeft. Het personeel behandelt de vrijwilligers als gelijken, wat er voor zorgde dat ik me gerespecteerd en snel op mijn gemak voelde. Bij een vraag of onduidelijkheid was het personeel altijd makkelijk aanspreekbaar en vriendelijk. Dit alles zorgt voor een hele goede sfeer om in te werken!

Nu ik na een half jaar stop met het vrijwilligerswerk, kijk ik met plezier terug op de dagen dat ik op de Dialyseafdeling mijn vrijdagavonddienst heb gedraaid. Mede door de steun en de open houding van het personeel van de afdeling heb ik het erg naar mijn zin gehad. Hiervoor wil ik ze allemaal graag bedanken. Jullie doen het geweldig! Ga vooral zo door, zodat vele vrijwilligers na mij ook een geweldige leerervaring kunnen opdoen bij jullie afdeling!

Ook vrijwillger worden binnen HMC?

Stuur dan een mail met motivatie, CV en telefoonnummer. Wij kunnen daarna met jou in contact komen over je voorkeuren binnen HMC: