HMC

Geef je carrière een plus
Bij ons Moeder- en Kind Centrum Sara de Bronovo!

Geef je carrière een plus
Bij ons Moeder- en Kind Centrum Sara de Bronovo!

Ons nieuwe Moeder en Kind Centrum:

Sara de Bronovo

Al vele generaties worden geboren, groeien op en starten een familie dankzij de goede zorg en persoonlijke aandacht van alle zorgprofessionals verbonden aan het Moeder- en Kindcentrum van Haaglanden Medisch Centrum (HMC): Sara de Bronovo! De zorg aan moeders en kinderen kent een lange en mooie historie. 

In november 2021 was de opening van het splinternieuwe en ruim opgezette Moeder- en Kindcentrum aan de Lijnbaanzijde van locatie Westeinde. In dit moderne en comfortabele gebouw brengen we de zorg voor (aanstaande) moeders, pasgeborenen en kinderen (t/m 17 jaar) zoveel mogelijk samen en werken we volgens de 'Family Integrated Care' principes.

Onze collega's staan naast de patiënt voor steun en goede zorg ook als de zwangerschap niet zorgeloos verloopt of als het kind ziek is. Voor ons staan moeder, kind en gezin centraal. Wij luisteren naar wat voor de patiënt en het kind belangrijk is en stemmen daar onze zorg op af. Alle medische voorzieningen hebben we binnen handbereik. Omdat we weten hoe belangrijk de naasten zijn, is iedereen welkom bij ons. Wordt een kind opgenomen en wil deze dat de ouders blijven slapen? Dan regelen we dat. 

In dit nieuwe gebouw beschikken we over éénpersoonskamers, waar gezinnen altijd bij elkaar kunnen zijn. Moeders en hun pasgeborene verblijven daar op één kamer, ook als één van hen of beiden ziek zijn. Zo beschikt ons nieuwe MKC ook over een Kinderafdeling. Nog meer dan nu hebben gezinnen de mogelijkheid om zelf regie te hebben op het verblijf in het ziekenhuis. Vind hier meer informatie over het HMC Sara de Bronovo Moeder- en Kindcentrum.

Danielle, Kinderverpleegkundige

"In 2016 ben ik bij HMC Westeinde bij de Kinderafdeling gestart. Daar heb ik de opleiding tot kinderverpleegkundige afgerond. De opleiding duurde in totaal anderhalf jaar. Ik ben zoooo blij dat ze me die kans hebben gegeven!"

Lees hier het verhaal van Danielle

Loretta, Obstetrieverpleegkundige

"Dat getut met borstvoeding en flesjes, helemaal niets voor mij (dacht ik). Maar, toen maakte ik mijn eerste bevalling mee en toen dacht ik echt, dit is het! Als je dit elke dag mee mag maken, dan werk je geen dag in je leven!"

Lees hier het verhaal van Loretta

Lisette, Verpleegkundige Moeder en Pasgeborene

"Ik ben klaar voor de toekomst! De toekomst in ons Moeder en Kind Centrum!"

Lees hier het verhaal van Lisette

Melanie & Kim, High Care Neonatologie Verpleegkundige i.o.

"Jij bent degene die de ouders mee aan de hand neemt en hen wegwijs maakt in ‘babyland’. Het is een heel andere vorm van zorg verlenen!"

Lees hier het verhaal van Melanie en Kim

Waarom bij HMC?

HMC is een groot topklinisch (stads)ziekenhuis waar je écht de kans krijgt om (door) te groeien als Verpleegkundige. Met drie ziekenhuislocaties en vrijwel alle medische specialismen aanwezig heb je in deze functie bij HMC ontzettend veel mogelijkheden om te werken op één van onze afdelingen. Iedere afdeling is uniek en beschikt over een team van enthousiaste artsen, arts- assistenten en Verpleegkundigen. Dit zorgt voor een doorlopende dynamiek van ontwikkeling en bijblijven, waarbij deskundigheid, kwaliteit en collegialiteit centraal staan. 

Interesse?

Bekijk onze vacatures!

Ben jij verpleegkundige en wil jij graag bij ons (nieuwe) Moeder- en Kindcentrum werken? Bekijk dan onze openstaande vacatures via onderstaande button!

Naar vacatures

Inwerk- en voorwerktraject

Ben jij benieuwd hoe jouw inwerkperiode eruit gaat zien? Bekijk dan deze animatievideo, zodat je een indruk krijgt van je eerste 12 weken bij ons MKC.

Ga naar de video

Alle locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Wij vinden het ook erg belangrijk dat je werk en je privéleven goed op elkaar zijn afgestemd en denken indien nodig hierover met jou mee. Door de uiteenlopende aandoeningen en de overwegend multiculturele patiëntenpopulatie heb je te maken met veel verschillende ziektebeelden, wat erg interessant kan zijn voor jou. Wij zijn een laagdrempelig ziekenhuis. Dit zien wij terug in de samenwerking tussen de zorgprofessionals en de artsen. Er is weinig hiërarchie en dat wordt als zeer prettig ervaren!

HMC is Top Employer 2019 en 2020!

HMC mag zich, met trots, rekenen tot een van de Top Employers van Nederland (2019/2020), een primeur voor een ziekenhuis in de regio Zuid-Holland. Deze certificering, gebaseerd op een grondige audit, laat zien dat HMC zich met recht een opleidingsziekenhuis mag noemen. Een ziekenhuis dat veel interne doorstroommogelijkheden biedt en medewerkers in staat stelt om optimaal te functioneren. En dat personeel verdient uitstekende nieuwe collega’s.

We zijn trots dat we het eerste ziekenhuis in de Haagse regio zijn met deze certificering!

Meer over HMC

Wat bieden wij jou?

Als je bij ons komt werken dan hebben wij jou het volgende te bieden:

Goede bereikbaarheid met OV

Met het openbaar vervoer naar je nieuwe baan? Alle locaties van HMC zijn goed te bereiken met bus- en tramhaltes voor de deur en een treinstation in de buurt. Plan hier alvast jouw route:

HMC Antoniushove
HMC Bronovo
HMC Westeinde

Dichtbij het strand

Als je bij HMC werkt dan werk je in de buurt van het strand. Hoe fijn is het dat je na of voor een drukke dag lekker even kunt uitwaaien op Scheveningen of Kijkduin? Of beter nog, nog even kunt genieten van de laatste of eerste uurtjes zon!

Snel in het centrum

De locaties van HMC bevinden zich (vrijwel) direct in het bruisende centrum van Den Haag en Leidschendam. De Grote Markt is vanaf locatie Westeinde 5 minuten lopen en voor locaties Antoniushove en Bronovo op fietsafstand. Altijd leuk om met collega's nog even te shoppen of borrelen na werktijd. Avondje stappen misschien?

Jong HMC

Deze club enthousiastelingen bedenkt creatieve initiatieven voor jonge professionals tussen de 20 en 40 jaar. Denk aan meeloopdagen, barbecues, borrels, uitjes, themamiddagen etc! Misschien wil je wel in de organisatie?

3 locaties, veel variatie

Onze 3 ziekenhuislocaties met elk hun eigen specialismen en speerpunten maakt het werken bij HMC zeer gevarieerd. Samen met onze multiculturele patiëntenpopulatie is geen werkdag hetzelfde en blijft jouw werk uitdagend.

Oog voor jouw ontwikkeling

Met 'Het Landsteiner Instituut', het leerhuis van HMC, bieden wij een breed aanbod aan opleidingen aan. En we bieden jou de ruimte om cursussen, seminars, symposia en webinars te volgen. Denk bijvoorbeeld aan trainingen via GoodHabbitz!

Vacatures

Interesse om te werken bij ons (nieuwe) Moeder- en Kindcentrum werken? Bekijk dan onze openstaande vacatures!

Contact

We komen graag in contact met jou. Uiteraard is het geen probleem om jou te bellen! Om ervoor te zorgen dat je snel in contact komt met de juiste persoon, willen we graag onderstaande van je weten.

Bel, mail, app of via social


Marieke Zwetsloot
Wervingsadviseur Moeder- en Kindcentrum