HMC

Het werk van jou

de zorg van ons

Het werk van jou

de zorg van ons

Zorg is aandacht. In HMC kijken we met en door de ogen van de patiënt. We helpen iedere patiënt op de manier die bij hem of haar past. Innovatie, gastvrijheid en samenwerking dragen bij aan het realiseren van onze missie.

HMC heeft drie klinische locaties: HMC Antoniushove, HMC Bronovo en HMC Westeinde. Ook is er een poliklinische locatie in Gezondheidscentrum Wassenaar. We bieden zorg aan dichtbij de patiënt als het kan en in het ziekenhuis en onze zorgcentra, als dat nodig is. We organiseren de poliklinische zorg wijkgericht samen met huisartsen, thuisorganisaties en andere zorgverleners. 

De complexere zorg bieden we over een paar jaar vanuit twee ziekenhuizen in plaats van drie: HMC Antoniushove en HMC Westeinde. De komende 3 tot 4 jaar blijven alle 3 locaties van HMC open. We bieden daar de volgende zorg:

 • HMC Bronovo: weekziekenhuis voor poliklinische en planbare zorg
  Patiënten kunnen de komende jaren terecht in HMC Bronovo voor poliklinische bezoeken en geplande operaties. Ook kunnen patiënten bloed laten prikken en radiologisch onderzoek laten verrichten.
 • HMC Westeinde: het centrum voor acute en complexe zorg
  HMC Westeinde is en blijft hét centrum voor acute en complexe zorg. Patiënten kunnen hier onder andere terecht voor traumatologie, neurochirurgie, neuro-vasculaire zorg, bevallingen en spoedeisende problemen tijdens uw zwangerschap. HMC Westeinde beschikt over een van de grootste en best uitgeruste Spoedeisende Hulp (SEH)-afdelingen van Nederland, met twee traumakamers en een gloednieuwe CT-scan.
 • HMC Antoniushove: poliklinische en oncologische zorg
  HMC Antoniushove biedt een ruim aanbod aan specialismen die op deze locatie een polikliniek behouden. Daarnaast levert HMC samen met het LUMC oncologische zorg op topniveau, vanuit het Universitair Kanker Centrum Leiden-Den Haag.

HMC is Top Employer 2019 en 2020!

HMC mag zich, met trots, rekenen tot een van de Top Employers van Nederland (2019/2020), een primeur voor een ziekenhuis in de regio Zuid-Holland. Deze certificering, gebaseerd op een grondige audit, laat zien dat HMC zich met recht een opleidingsziekenhuis mag noemen. Een ziekenhuis dat veel interne doorstroommogelijkheden biedt en medewerkers in staat stelt om optimaal te functioneren. En dat personeel verdient uitstekende nieuwe collega’s.

We zijn trots dat we het eerste ziekenhuis in de Haagse regio zijn met deze certificering!

HMC werkgeversvideo - Geef je carrière een plus

Met trots presenteren wij hier onze officiële video over HMC als werkgever.

Topklinisch ziekenhuis

Als opleidingsziekenhuis leiden we medewerkers op, doen we onderzoek en wisselen we kennis uit met zorgverleners in de regio. We vinden het belangrijk dat medewerkers meedenken over verbetering van de zorg; de inbreng van verpleegkundigen is hierbij essentieel. We investeren in werkplezier. Zo kan HMC een aantrekkelijke werkgever blijven.

Onze mensen

onze zorg

Hoe goed onze zorg is, wordt uiteindelijk bepaald door de mening van onze patiënten. En hoe leuk het is om bij ons te werken, kunnen onze eigen medewerkers het best vertellen. Benieuwd naar hun persoonlijke verhalen?

Lees onze testimonials

Investeren in kennis

Onze ruim 4.500 medewerkers en bijna 500 vrijwilligers willen vanuit liefde voor hun vak en met een gezonde dosis lef de zorg voor onze patiënten continu verbeteren. Om deze ambitie waar te maken, houden onze medewerkers hun kennis en vaardigheden voortdurend op peil. Hiervoor bieden we uitgebreide scholings- en opleidingsmogelijkheden aan via ons Landsteiner Instituut.

Een gezonde balans

Als geen ander weten we hoe belangrijk iemands gezondheid is. Daarom hechten we veel waarde aan de gezondheid van onze medewerkers. Werken in een ziekenhuis kan zowel fysiek als mentaal een uitdaging zijn. Wordt die uitdaging te groot, dan kun je in gesprek gaan met onze bedrijfsmaatschappelijk werkers of onze bedrijfsfysiotherapeut. Ook zijn er toegesneden e-learning modules op ons digitale leerplein, bijvoorbeeld over omgaan met stress.

Onze arbeidsvoorwaarden

Voor iedereen die bij HMC werkt geldt de CAO Ziekenhuizen*. Deze biedt onder meer een 36-urige werkweek, marktconform salaris, vakantietoeslag (8,33%) en een structurele eindejaarsuitkering (8,33%). Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf te bepalen. Zo krijg je bijvoorbeeld korting op het aanschaffen van een nieuwe fiets, mobiele telefoon, tablet of laptop en studiekostenvergoeding. Korting bij je sportschool, op je verzekeringspremie en voor kinderopvang in de buurt. 

We zijn als werkgever mantelzorgvriendelijk en bieden goede voorwaarden hiervoor. Daarnaast bieden we vele initiatieven vanuit de afdeling P&O om jou gezond en vitaal te houden. Bekijk hier de folder.

*Voor medisch specialisten in loondienst geldt de AMS (Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten).

Goede bereikbaarheid met OV

Met het openbaar vervoer naar je nieuwe baan? Alle locaties van HMC zijn goed te bereiken met bus- en tramhaltes voor de deur en een treinstation in de buurt. Plan hier alvast jouw route:

HMC Antoniushove
HMC Bronovo
HMC Westeinde

Dichtbij het strand

Als je bij HMC werkt dan werk je in de buurt van het strand. Hoe fijn is het dat je na of voor een drukke dag lekker even kunt uitwaaien op Scheveningen of Kijkduin? Of beter nog, nog even kunt genieten van de laatste of eerste uurtjes zon!

Snel in het centrum

De locaties van HMC bevinden zich (vrijwel) direct in het bruisende centrum van Den Haag en Leidschendam. De Grote Markt is vanaf locatie Westeinde 5 minuten lopen en voor locaties Antoniushove en Bronovo op fietsafstand. Altijd leuk om met collega's nog even te shoppen of borrelen na werktijd. Avondje stappen misschien?

Werkplezier

Bij ons ben je steeds in gesprek met je leidinggevende over hoe je met plezier en in goede gezondheid je werk, nu en in de toekomst, kan blijven doen. Wij noemen dat ‘Blijvend in Gesprek’. Zo blijven we vitaal en met plezier ons werk doen.

3 locaties, veel variatie

Onze 3 ziekenhuislocaties met elk hun eigen specialismen en speerpunten maakt het werken bij HMC zeer gevarieerd. Samen met onze multiculturele patiëntenpopulatie is geen werkdag hetzelfde en blijft jouw werk uitdagend.

Oog voor jouw ontwikkeling

Met 'Het Landsteiner Instituut', het leerhuis van HMC, bieden wij een breed aanbod aan opleidingen aan. En we bieden jou de ruimte om cursussen, seminars, symposia en webinars te volgen. Denk bijvoorbeeld aan trainingen via GoodHabbitz!

Sollicitatieproces

Interesse in een baan bij HMC? Dit gebeurt er op hoofdlijnen zodra je solliciteert:

 1. Je ontvangt direct een automatische ontvangstbevestiging van je sollicitatie.
 2. Binnen twee weken hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek of dat de keuze is gevallen op andere kandidaten.
 3. We hebben een eerste kennismakingsgesprek.
 4. Bij een positieve uitkomst volgt er binnen twee weken een tweede gesprek.
 5. Incidenteel vragen we je een assessment te doen.
 6. Bij een positieve uitslag heten we je welkom bij HMC door het voorleggen van een arbeidscontract.

In sommige gevallen heb je geen gesprekken maar speeddates: in twee rondes maak je kennis met verschillende selectiecommissieleden en aan het einde van de dag hoor je direct of je wordt aangenomen.

Bij medisch specialisten geldt een afwijkend proces. Hier wordt je per vacature nader over geïnformeerd.

Geïnteresseerd in HMC?

Kom bij ons werken!

Bekijk ons vacatureaanbod via onderstaande button en solliciteer op een vacature die bij jou past. We kijken uit naar een kennismaking met jou.

Naar onze vacatures