HMC

Het werk van jou

de zorg van ons

Het werk van jou

de zorg van ons

Over ons

HMC is hét ziekenhuis in de Haagse regio waar samen de beste zorg geleverd wordt. Een ziekenhuis waar oog is voor patiënt en medewerker. We kunnen de beste zorg bieden wanneer onze mensen het beste uit zichzelf en hun loopbaan kunnen halen. Daarom wordt bij ons iedere stem gehoord en is elke mening belangrijk.

Drie locaties, één doel

HMC is de overkoepelende naam voor drie ziekenhuislocaties:

HMC Antoniushove in Leidschendam, HMC Bronovo in de buurt van Wassenaar en Scheveningen en HMC Westeinde in het midden van Den Haag. Elk ziekenhuis heeft haar eigen dynamiek en specialisaties:

 • HMC Antoniushove: oncologische zorg met in het bijzonder colorectale-, mamma- en longchirurgie, inclusief (intra-operatieve) radiotherapie.
 • HMC Bronovo: SEH, expertisecentrum ouderen, expertisecentrum planbare chirurgie (o.a. proctologie, liesbreuk- en galblaaschirurgie) en concentratie proximale femurfracturen.
 • HMC Westeinde: SEH met level 1 traumacentrum in samenwerking met het LUMC, acute hoogcomplexe zorg, waaronder Neurovasculaire en Cardiovasculaire zorg.

Topklinisch ziekenhuis

Als topklinisch ziekenhuis (STZ) leiden we specialisten, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals op en doen we klinisch wetenschappelijk onderzoek. Onze ruim 4.500 medewerkers en bijna 500 vrijwilligers willen vanuit liefde voor hun vak en met een gezonde dosis lef de zorg voor onze patiënten continu verbeteren.

Onze mensen

onze zorg

Hoe goed onze zorg is, wordt uiteindelijk bepaald door de mening van onze patiënten. En hoe leuk het is om bij ons te werken, kunnen onze eigen medewerkers het best vertellen. Benieuwd naar hun persoonlijke verhalen?

Lees onze testimonials

Investeren in kennis

Wij streven naar het leveren van zorg van topkwaliteit aan iedereen die dat nodig heeft. Om deze ambitie waar te maken, houden onze medewerkers hun kennis en vaardigheden voortdurend op peil. Hiervoor bieden we uitgebreide scholings- en opleidingsmogelijkheden aan via ons Landsteiner Instituut. Met betrekking tot wetenschap en medisch onderwijs is het Landsteiner Instituut ook nauw verbonden met het LUMC.

Een gezonde balans

Als geen ander weten we hoe belangrijk iemands gezondheid is. Daarom hechten we veel waarde aan de gezondheid van onze medewerkers. Werken in een ziekenhuis kan zowel fysiek als mentaal een uitdaging zijn. Wordt die uitdaging te groot, dan kun je in gesprek gaan met onze bedrijfsmaatschappelijk werkers of onze bedrijfsfysiotherapeut. Ook zijn er toegesneden e-learning modules op ons digitale leerplein, bijvoorbeeld over omgaan met stress.

Arbeidsvoorwaarden

Voor iedereen die bij HMC werkt geldt de CAO Ziekenhuizen. Deze biedt onder meer een 36-urige werkweek, marktconform salaris, vakantietoeslag en een structurele eindejaarsuitkering. Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf te bepalen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een langere vakantie, een nieuwe fiets, mobiele telefoon of tablet.

Bedrijfsfitness

Voor alle medewerkers van HMC bieden wij de mogelijkheid om deel te nemen aan onze regeling voor bedrijfsfitness. Voordelig sporten dus

Kinderopvang

Wij hebben speciale contractafspraken met kinderopvang organisatie 2samen. De opvang is volledig afgestemd op de behoefte van onze medewerkers. En dat met korting op de kosten!

Lagere zorgpremie

Door afspraken met grote zorgverzekeraars kunnen wij onze medewerkers een aanzienlijke korting bieden op de zorgverzekering. Lagere vaste lasten voor jou!

JongHMC

Ruim een derde van onze medewerkers is 35 jaar of jonger. Voor en door deze jonge collega’s is JongHMC opgericht, om naast het dagelijks werk nog meer betrokken te raken bij HMC, nog meer jouw frisse blik te gebruiken en vooral nog meer plezier te maken. JongHMC organiseert activiteiten gericht op kennis, vaardigheden, netwerken en gezelligheid, waarmee we:

 • Een brug slaan tussen alle jonge medewerkers van verschillende clusters, diensten, afdelingen en bestaande netwerken.
 • Bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van jonge ambitieuze medewerkers.
 • Optreden als "denktank" voor actuele kwesties en innovaties binnen HMC.

Sollicitatieproces

Interesse in een baan bij HMC? Dit gebeurt er op hoofdlijnen zodra je solliciteert:

 1. Je ontvangt direct een automatische ontvangstbevestiging van je sollicitatie.
 2. Binnen twee weken hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek of dat de keuze is gevallen op andere kandidaten.
 3. We hebben een eerste kennismakingsgesprek.
 4. Bij een positieve uitkomst volgt er binnen twee weken een tweede gesprek.
 5. Incidenteel vragen we je een assessment te doen.
 6. Bij een positieve uitslag heten we je welkom bij HMC door het voorleggen van een arbeidscontract.

In sommige gevallen heb je geen gesprekken maar speeddates: in twee rondes maak je kennis met verschillende selectiecommissieleden en aan het einde van de dag hoor je direct of je wordt aangenomen.

Bij medisch specialisten geldt een afwijkend proces. Hier wordt je per vacature nader over geïnformeerd.

Geïnteresseerd in HMC?

Kom bij ons werken!

Bekijk ons vacatureaanbod via onderstaande button en solliciteer op een vacature die bij jou past. We kijken uit naar een kennismaking met jou.

Naar onze vacatures