HMC

Danielle Aleman (41)

Uithangbord voor de Radiologie

Danielle Aleman (41)

Uithangbord voor de Radiologie

Ik ben voor de liefde naar Den Haag gekomen en inmiddels ben ik getrouwd en hebben we 2 kindjes van 8 en 10 jaar. Ook werk ik alweer bijna 12 jaar bij HMC. Ik ben hier komen werken na de situatie met het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam. Toen woonde ik nog in Alkmaar. Na mijn verhuizing koos ik ervoor om bij HMC Bronovo te gaan solliciteren omdat het een redelijk klein ziekenhuis is en vanwege de prettige en persoonlijke sfeer die hier altijd hing. Daarnaast was het ook praktisch omdat het voor mij op fietsafstand ligt vanaf mijn huis. Ik ben begonnen als laborant en praktijkopleider voor de afdeling Radiologie. Uiteindelijk kwamen de kindjes en ben ik wat minder gaan werken. Ik heb toen het werk als praktijkbegeleider losgelaten en ben drie dagen gaan werken. Voor mij lag toen, met 2 kleine kinderen, de uitdaging thuis. Als ze groter worden kun je ze wat meer loslaten.

Een paar jaar geleden kwam ik dus op het punt dat ik wat meer uitdaging nodig had. Sindsdien heb ik de rol als groepscoördinator en voer ik de coördinerende taken op de afdeling uit zoals: de planning, meedenken met het management, kwaliteit, samenwerking met de zorgmanager, plannen van onderhoud, coördineren storingen, etc. Soms mis ik het werk als laborant maar doordat ik in deze functie zit, zit ik ook weer dicht op de werkvloer. Als het nodig is, en dat is wel in deze tijd, spring ik ook bij. In deze functie ben ik wel minder technisch bezig, dat is soms jammer. Het patiëntencontact mis ik soms ook maar ook hen sta ik soms te woord als dingen niet goed gaan.

Opleiding

Ik ben begonnen met de Inservice opleiding in het Slotervaart ziekenhuis voor Radiodiagnostisch laborant. Daarna heb ik de post HBO praktijkbegeleiding en Echografie gedaan. Ooit ben ik begonnen aan iets heel anders, namelijk de Pabo. Uiteindelijk ben ik ermee gestopt omdat het niet paste in wat ik de rest van mijn leven wilde doen.

Via het arbeidsbureau heb ik tijdens gesprekken ontdekt wat ik echt wilde gaan doen en dat was een baan die met mensen en techniek te maken had. En zo kwam ik bij deze opleiding terecht.

Bij ons kun je kiezen op welke locatie je wilt werken. We hebben diverse patiëntencategorieën en patiënten met verschillende culturen. Voor wat betreft de uitwisseling zitten we nog in een groeiproces. Het zou leuk zijn om mensen aan ons team toe te voegen die mee willen bouwen en hier met ons over mee willen denken.

Danielle Aleman, 41 jaar, Groepscoördinator Radiologie

Huidige situatie

De locaties HMC Antoniushove en HMC Bronovo werken heel nauw samen. Met HMC Westeinde is dit op moment iets minder. HMC Bronovo heeft op dit moment wat minder diensten en HMC Antoniushove heeft meer diensten nodig vanwege de Huisartsenpost aldaar. Tussen deze twee locaties wordt dus wel uitgewisseld. We zien het eigenlijk al als één afdeling. Voor mij ook leuk omdat door deze samenwerking en uitwisseling ik ook meer planmatige werkzaamheden verricht en ook vaker over twee locaties werk. HMC Westeinde is een locatie die groter en drukker is. Dit komt ook doordat het voornamelijk acute zorg is. De uitwisseling met HMC Westeinde moet nog op gang komen. Dit gebeurt geleidelijk en op dit moment alleen met mensen die dat zelf ook willen. Gelukkig zijn deze er ook. Men vindt het nog wel lastig, omdat ze ooit specifiek voor HMC Bronovo of HMC Antoniushove hebben gekozen.

Bij HMC Westeinde is de dynamiek groter, het is er vaak druk en dingen komen tussendoor. Dat moet je willen en aankunnen. Omdat mensen hier soms al 30 jaar werken en nu de sluiting van het ziekenhuis zien of meemaken, speelt ook emotie een grote rol. Sommige mensen zitten in een rouwproces. Ook ik voel de emotie hoor. Ik ben niet boos, maar soms wel verdrietig. Ik zie nog steeds het goedlopende ziekenhuis, waar de lijntjes kort waren. Voor mijn gevoel was er ook ‘ineens’ de fusie. Daarna is er veel veranderd. En nu weet je dat het over een paar jaar dichtgaat. Dat is verdrietig. Aan de andere kant begrijp ik de keuze van het ziekenhuis en dat het zo niet door kon gaan. Het is heel moeilijk om drie locaties open te houden, omdat het gewoonweg ontzettend duur is. De snelheid waarmee het is gegaan vind ik weleens lastig. Om deze reden zijn er al best wat collega’s vertrokken. Zij wilden deze verandering niet meer meemaken. Je merkt wel dat de sfeer nu weer beter is, degene die nu over zijn willen ervoor gaan. De motivatie om hier te blijven is dat we er samen iets moois van willen maken!

Bouwen

Wat we nu nodig hebben zijn nieuwe collega’s die samen met ons de laatste jaren van HMC Bronovo willen meemaken en het straks leuk vinden om in HMC Antoniushove verder te gaan. Dit electieve centrum zal op den duur naar HMC Antoniushove verhuizen en wij dus ook. Ik denk dat we mensen nodig hebben die deze uitdaging echt willen aangaan en positief zijn om van de afdeling Radiologie van HMC weer één mooie afdeling te maken .

Wij kunnen mensen ook heel veel bieden! Juist voor de mensen die dat zoeken hebben we veel afwisseling. Bij ons kun je namelijk kiezen op welke locatie je wilt werken. We hebben diverse patiëntencategorieën en patiënten met verschillende culturen. Voor wat betreft de uitwisseling zitten we nog in een groeiproces. Het zou leuk zijn om mensen aan ons team toe te voegen die mee willen bouwen en hier met ons over mee willen denken.

Positieve mensen ontvangen we hartelijk! En we gaan heel graag in gesprek om te vertellen wat we kunnen bieden, want dat is heel veel! Je hoeft niet bang te zijn om hier te werken ;) We zijn een prachtige afdeling en samen met jou wordt deze nóg mooier!

Geïnteresseerd geraakt?

Ben je geïnteresseerd geraakt door mijn verhaal? Bekijk dan gerust eens deze vacature voor Medisch Beeldvorming en Bestralingsdeskundige (MBB).

Naar de vacature