HMC

Jeffrey Olierook

Van zakenman tot mensen-mens

Jeffrey Olierook

Van zakenman tot mensen-mens

Het volgen van je passie is iets wat mensen vaak roepen of beweren. Ik ben het levende bewijs dat het écht volgen van je dromen gepaard gaat met opoffering. In mijn geval is dat zeer ver gegaan. Maar, het heeft er wel voor gezorgd dat ik nu ben wie ik ben en dat ik dagelijks kan doen waar mijn hart ligt. Namelijk werken als verpleegkundige in een geweldig mooi ziekenhuis.

Het begon met een gesprek dat ik hoorde in de trein

Ik kan het me nog zo goed voor de geest halen. Ik zat in de trein. Onderweg naar een vergadering voor mijn vorige baan. Ik werkte als Senior Sales medewerker in een groot warenhuis. Naast mij in de coupé hoorde ik een aantal verpleegkundigen praten die ook onderweg waren naar hun werk. Zij hadden het over wat zij die dag gingen doen. De manier waarop zij over hun werk spraken, ik kon niet stoppen met luisteren. Het enthousiasme, de gedrevenheid en de liefde voor hun vak. Fantastisch! Het heeft mijn wereld letterlijk veranderd. Niet veel later zat ik bij mijn toenmalige leidinggevende aan tafel en vertelde ik hem: “Die traineeship plek voor Department manager mag je geven aan een collega die hier écht interesse in heeft. Ik ga mijn hart volgen, ik ga mijzelf omscholen!”

Niet veel later mocht ik op gesprek komen voor het duale traject als Leerling Verpleegkundige. Omdat ik geen enkele ervaring had in het ziekenhuis, ben ik eerst als vrijwilliger begonnen. Ik maakte deel uit van het ‘tabletteam’. Op deze manier had ik contact met patiënten, die ik interviewde over punten waarop de zorg verbeterd kon worden. Ook had ik leuke gesprekken met andere leerlingen (geneeskunde). Het was voor mij een mooie manier om kennis te maken met het ziekenhuis en daarnaast kreeg ik veel informatie van de patiënten, die aangaven waar de zorg beter kan.

Ik wil de ambulance op, koste wat het kost!

Het gesprek wat ik hoorde in de trein was niet enkel de aanleiding om een grote stap te maken. Vanaf het moment dat ik een kleine jongen was wist ik het al, ik wil de ambulance op. Dit gevoel werd versterkt op mijn zestiende, maar toen was ik er nog niet klaar voor. Ik vond dat je eerst meer levenservaring moest hebben. Ik ben nu 28 en ik heb nog steeds dezelfde ambitie. Nu ben ik er klaar voor!

De combinatie met acute zorg

Naast het werken op de ambulance heb ik grote belangstelling voor de Spoedeisende Hulp en acute zorg. Het is te gek en heftig tegelijk. Ik heb in korte tijd ontzettend veel ervaring opgedaan. Je moet stevig in je schoenen staan. Zo heb ik bijvoorbeeld patiënten zien binnenkomen met grote wonden, patiënten met suïcidale gedachten en pogingen hiertoe of patiënten die een ernstig ongeluk hebben gehad.

Stel jij jezelf vaak genoeg de vraag: "Krijg ik energie van mijn werk in plaats van dat het energie kost? Ben ik nu aan het doen waar ik gelukkig van wordt? Zet ik mezelf op de eerste plaats?"

Jeffrey Olierook, Leerling Verpleegkundige

Liefde voor de patiënt en verantwoordelijkheid bij de leerling

Deze heftige momenten verdwijnen naar de achtergrond wanneer je hen de zorg en aandacht kan bieden die zij nodig hebben. En dat kan bij HMC. Je krijgt de ruimte jezelf als leerling te ontwikkelen, op jouw manier. Je bent verantwoordelijk voor je eigen groei en uiteindelijk het behalen van het diploma. Uiteraard met professionele begeleiding en collega’s om je heen. Zo heb ik op eigen verzoek en in overleg met de familie een patiënt mogen begeleiden en volgen tot en met de overname van CMO. Zij regelen de laatste zorg tot de overname van de uitvaartonderneming. Ik ben niet snel stil, maar dit had een grote impact op mij. Dit is wat ik wil doen, dit is wat ik wil leren. Binnenkort wil ik ook aanwezig zijn bij een geboorte.

Ik heb veel opgegeven, maar het is het allemaal waard

Naast het opzeggen van mijn vorige baan, waar ik een vast contract had, heb ik nog meer op moeten geven. Ik besloot vanwege de financiële gevolgen weer tijdelijk bij mijn ouders te gaan wonen. Vooruitkijkend naar nachtdiensten in de toekomst besloot ik later op mezelf te gaan wonen, dichterbij het ziekenhuis. Behoorlijke veranderingen in mijn leven dus. Nu hoor ik je denken “Jeetje wat heftig Jeffrey”. Klopt, maar ik wil je één ding mee geven. Ben jij op dit moment aan het doen waar je gelukkig van wordt? Zet jij jezelf op de eerste plaats en jaag jij écht je dromen na? Ik wel en het voelt fantastisch. Ik haal gigantisch veel voldoening uit mijn werk, ik voel me gewaardeerd en welkom, ik werk in een professioneel en gezellig team en er is een (h)echte samenwerking met de artsen.

Word ook leerling Verpleegkundige bij HMC, ik kan het je van harte aanbevelen!

Wil jij ook werken en leren?

Heb je naar aanleiding van mijn verhaal interesse om bij HMC te leren en te werken? Bekijk dan onderstaande vacatures en solliciteer. Wij kijken uit naar een kennismaking met jou! Staat jouw gewenste vacature er (nog) niet tussen? Maak dan een job-alert aan.