HMC

Jill Simons

Van administratie naar
Manager Advies en Mobiliteit

Jill Simons

Van administratie naar
Manager Advies en Mobiliteit

Verbinding staat centraal in mijn leven, op het werk maar zeker ook privé. Zo vind ik het belangrijk dat in een grote (fusie) organisatie als HMC de medewerkers (van verschillende disciplines) elkaar opzoeken, een gezamenlijk belang voelen en daar naar handelen. Met elkaar verder kunnen komen. Maar ik vind het ook belangrijk de verbinding te hebben in mijn gezinsleven en met mijn sociale contacten. Daar voel ik mij verantwoordelijk voor. Het is zeer waardevol en het levert je veel op!

Mijn loopbaanontwikkeling

Tijdens het opstellen van deze testimonial zat ik letterlijk in de overgangsfase van P&O adviseur naar Manager Advies en Mobiliteit binnen ons Stafcluster P&O. Daarover later meer. Ik wil graag starten met het feit dat ik, vrijwel net als iedereen, onderaan de carrièreladder ben begonnen. Wat alleen maar goed is en wat ik iedere starter op de arbeidsmarkt wil toejuichen.

Na de HAVO wilde ik Marketing en Communicatie studeren. Ik had een half jaar overlapping tussen twee studies en ik ben om die reden gaan werken bij diverse P&O afdelingen, waaronder Binnenlandse Zaken en SDB consultancy. Dat vond ik ontzettend leuk. Het voelde als mensenwerk waarbij ik een echte regelneef kon zijn. Heerlijk. Daar zagen ze dat ik meer in mijn mars had en uiteindelijk hebben ze mij de deeltijdopleiding Personeel en Arbeid (P&A) aangeboden. Die kans heb ik natuurlijk met beide handen gegrepen. Vervolgens ben ik doorgegroeid tot P&O adviseur en ben ik via een andere banen in de (ouderen)zorg bij HMC terecht gekomen.

Liefde voor de (ouderen)zorg

Ik heb gesolliciteerd bij HMC uit liefde voor de zorg. Ik vind het fantastisch om een indirecte bijdrage te kunnen leveren aan het leven van mensen die zich jarenlang voor ons hebben ingezet in de maatschappij. In mijn loopbaan zie je dat ook terug. Zo heb ik bijvoorbeeld jarenlang in de ouderenzorg en revalidatiecentrum gewerkt. Ik kon hier ook nog eens erg goed mijn bedrijfskundige ei kwijt. Wat daarnaast zo bijzonder is, is dat ik ben bevallen van onze zoon in HMC Bronovo. Ik ben toen zo goed geholpen! Als ik op die locatie aan het werk ben of er langs kom, krijg ik altijd een warm gevoel.

Gezonde werk- en privé balans

Tijdens mijn carrière heb ik altijd hard gewerkt, zeg maar gerust op zijn Haags ‘Keihard’. Dat is goed geweest om de stappen te kunnen maken die ik heb gemaakt. Daar ben ik ook trots op. Echter, een fijne werk- en prive balans is ook gigantisch belangrijk. Daar ben je in mijn beleving zelf verantwoordelijk voor maar je moet ook een werkgever hebben die daar voor zorgt. Zo’n werkgever is HMC. Naast mijn werk als P&O adviseur houd ik voldoende tijd over voor mijn heerlijke gezin (mijn man en mijn zoon) en om te sporten. Daarnaast vind ik het erg leuk om regelmatig met mijn vriendengroepje, die al zeer lang bestaat, af te spreken om een hapje te eten en lekker bij te kletsen. Een heerlijk multicultureel clubje, iedereen met een verschillende afkomst.

Bij HMC wordt niet gekeken naar het aantal uur dat je aanwezig bent en er is absoluut geen sprake van micromanagement. Er wordt gekeken naar de kwaliteit die je levert en naar je output. Dat is erg prettig en dat werkt motiverend voor mij.

De mensen zijn het grootste kapitaal in je organisatie, daar moet je zuinig op zijn! Daar sta ik voor en daar wil ik vanuit mijn rol continue aan bijdragen.

Jill Simons, Manager Advies en Mobiliteit

Generalist en verbinder

Het mooie van het P&O-vak vind ik dat je de generalistische en de verbindende factor bent binnen een organisatie. Je kunt voor een grote groep medewerkers veel betekenen en voor elkaar krijgen. Daarbij kun je met (een beetje dwingend) adviseren veel bijdragen aan de tactische doelstellingen van de organisatie. Ik vind het hierbij enorm belangrijk dat je vanuit je rol als P&O adviseur altijd de verbinding blijft zoeken, vooral in een grote (fusie) organisatie als HMC. Als dat lukt dan krijg ik daar een enorme kick van. Helemaal als mijn adviezen uitgevoerd worden en succesvol blijken te zijn. Ik krijg een trots gevoel als ik kijk naar hoe we onze doorstroom en mobiliteit faciliteren voor onze medewerkers. Zij zijn toch het grootste kapitaal van je organisatie en ik vind het belangrijk dat je daar zuinig op bent. In mijn rol als P&O adviseur wil ik daar continue een bijdrage aan leveren, op welke manier dan ook.

Doorgroeien wordt aangemoedigd bij HMC

Naast het feit dat ik zelf groot voorstander ben van het intern door laten groeien van medewerkers en mensen in hun kracht laten functioneren, is ook aan mijn de kans geboden om door te groeien. Onlangs heeft na 10 jaar onze Manager Advies en Mobiliteit de organisatie verlaten. Na sparren met hem over mijn ambities en de invulling die ik kan geven aan deze rol heb ik besloten te solliciteren op deze functie. Het is mooi om te zien dat HMC hier voor open staat.

Ik ben per 1 januari 2018 in deze rol gestart en ik zit vol met ambities om samen met mijn team van P&O adviseurs, mobiliteitsadviseurs, adviseurs medisch specialisten en wervingsadviseurs de afdeling P&O naar een hoger niveau te krijgen. Ik denk hierbij aan nog meer structuur aanbrengen in het werk dat we leveren en nog meer aandacht voor de verbinding binnen de organisatie. Ik hecht veel waarde aan een professionele uitstraling van P&O en het zijn van een sterke sparringpartner voor het management.

Een goed ziekenhuis blijven en nog meer

Als ik naar de toekomst kijk, zo’n 5 tot 10 jaar verder, verwacht ik dat HMC in de top 10 van beste ziekenhuizen van Nederland staat. Dat klinkt ambitieus, maar ik ben er heilig van overtuigd dat dit haalbaar is. Vooral kijkend naar de mooie ontwikkelingen die er aan zitten te komen en de hoge kwaliteit van zorg die we hier dagelijks leveren, voor iedereen, voor patiënt én medewerker. Ik denk dat we in de toekomst wel iets anders georganiseerd zullen zijn. Dat we meer met speerpunten werken, nog meer gezamenlijk belang voelen en meer gedigitaliseerd zijn.

Wil jij ook werken binnen onze Management, staf en ondersteuning?

Heb je naar aanleiding van mijn verhaal interesse om bij HMC binnen onze Management, staf en ondersteuning te werken? Bekijk dan onderstaande vacatures en solliciteer. Wij kijken uit naar een kennismaking met jou! Staat jouw gewenste vacature er (nog) niet tussen? Maak dan een job-alert aan.