HMC

Johan Klomp

Projectleider Bouw & Vastgoed

Johan Klomp

Projectleider Bouw & Vastgoed

Even voorstellen!

Mijn naam is Johan en ik kom oorspronkelijk uit Zwolle. Na mijn middelbare school ben ik gestart aan de Middelbare Technische School (MTS), na het behalen van mijn diploma ben ik gestart aan de Hogere Technische School (HTS). Mijn afstudeerrichting was architectuur. Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat ik goed was in het plannen en organiseren van projecten. Dat komt uiteindelijk goed van pas aangezien ik daar in mijn huidige functie als projectleider dagelijks mee bezig ben.

De complexiteit van de bouw van een ziekenhuis sprak mij aan, er komen ontzettend veel disciplines bij elkaar en tegelijkertijd staat patiëntveiligheid en de bedrijfsvoeringen voorop!

Johan Klomp, projectleider Bouw & Vastgoed

De start van mijn loopbaan binnen de ziekenhuiswereld

Na mijn afstuderen heb ik verschillende banen gehad via uitzendbureaus, totdat ik in dienst kwam bij een architectenbureau. Daar hield ik mij voornamelijk bezig met processen uitwerken en vertalen naar bouwkundige indelingen. Uiteindelijk was ik op zoek naar meer uitdaging en kwam ik een vacature tegen bij een ziekenhuiscombinatie in Zwolle. Deze ziekenhuizen waren destijds net gefuseerd en zij zaten midden in een engineeringsproces voor de bouw van één gezamenlijk nieuw ziekenhuis.

Het proces liep destijds al enkele jaren en ik stapte daar halverwege in als projectmedewerker. Vanuit deze rol gaf ik ondersteuning aan projectleiders. Later draaide ik mijn eigen projecten in de rol van projectleider. Nadat het nieuwe ziekenhuis was opgeleverd waren de “grote” projecten afgerond. De complexiteit van de bouw van een ziekenhuis sprak mij aan, er komen ontzettend veel disciplines bij elkaar en tegelijkertijd staat de patiëntveiligheid en de bedrijfsvoering voorop. In de jaren daarna ben ik werkzaam geweest bij twee regioziekenhuizen. Bij deze ziekenhuizen miste ik de dynamiek van de “grote stad”.

Hoe kwam ik bij HMC terecht?

Een werving en selectie bureau heeft mij destijds voor een projectleidersrol bij HMC benaderd. Bij de afdeling Beheer en Onderhoud (B&O) waren ze op zoek naar een projectleider. Ik ben zo’n 2 jaar projectleider bij de afdeling B&O geweest. Het eerste halfjaar huurde HMC mij in. Vervolgens ben ik in loondienst gekomen, dit was een voorwaarde om mij langer te kunnen binden aan HMC. Voor mij kwam dat destijds goed uit omdat ik samen met mijn vriendin op het punt stond een huis te kopen. Daarnaast gaf het ons financiële zekerheid.

Verder kwamen er zulke interessante projecten aan, ik zag het wel voor mij dat ik mij voor langere tijd aan HMC zou binden. Een aantal van deze projecten zijn inmiddels afgerond zoals, het vervangen van een CT op locatie Antoniushove, inclusief het verbouwen van ruimtes, Spect-CT op locatie Westeinde en de renovatie van een verpleegafdeling op locatie Westeinde. Het grootste project binnen HMC dat ik heb kunnen begeleiden is onlangs afgerond, namelijk de bouw van het Moeder- en Kindcentrum. Vanuit mijn rol als projectleider heb ik zelfstandig de dagelijkse gang van zaken aangestuurd. De komende jaren gaan er verschillende verbouwingen en rennovaties plaatsvinden. Zo ondergaat locatie HMC Westeinde de komende acht tot tien jaar een serie grote renovaties. Er komen dus echt nog voldoende uitdagende projecten aan.

Waarom werken bij HMC?

Het stedelijke karakter van HMC past bij mij, dit staat in contrast met hoe ik woon in de Betuwe, in een buitengebied. De dynamiek en de reuring vind ik fijn, er gebeurt eigenlijk altijd wel iets. Een van mijn belangrijkste taken is het managen van verwachtingen. Ik zeg wel eens gekscherend dat 70% emotiemanagement is en 30% bouwmanagement.

Het team

Ons team is de sector Bouw & Vastgoed, ik werk met name veel samen met mijn collega projectleiders binnen ons eigen team en binnen integrale projecten ook met projectleiders van verschillende afdelingen zoals, Medische Instrumentatiedienst, ICT, Servericedesk, zorgmanagers en de afdeling Beheer en Onderhoud.

Het werk is interessant en onwijs gaaf, Het is mooi om te zien wat wij met z’n allen kunnen maken. Uiteindelijk doen wij het voor de zorg, in een fijne omgeving waar patiënten geholpen kunnen worden.

Geïnteresseerd geraakt?

Heb je na het lezen van mijn verhaal interesse om mijn collega te worden en binnen de facilitaire wereld van HMC te werken? Ga dan direct naar onze openstaande vacatures via onderstaande button!

Naar interessante vacatures