HMC

Joost van Zuilen

Beheerder Technische Installaties

Joost van Zuilen

Beheerder Technische Installaties

Beheerder Technische Installaties èn fervent golfsurfer

Mijn naam is Joost en ik ben een geboren en getogen in Katwijk. Ik woon aan zee en ben dagelijks op het water te vinden, als het weer dit toelaat natuurlijk, ik ben namelijk een fervent golfsurfer.

Na mijn middelbare school ben ik gestart met de opleiding tot bakker op mbo-3 niveau. In het begin vond ik het superleuk en na het behalen van mijn diploma ben ik doorgestroomd naar mbo-niveau 4: ik wilde mij specialiseren in de patisserie. Maar na het afronden van de patisserieopleiding begon ik het werken in de bakkerij minder leuk te vinden.  Ik had moeite met bedenken wat ik dan wèl wilde gaan doen. Iets heel anders? Weer een opleiding?

Omdat ik niet meteen uit kwam ben ik gaan werken in Frankrijk op een surfcamping. Hier werkte ik in de keuken en ik had genoeg vrije tijd om veel tijd te besteden aan mijn hobby golfsurfen.

Vervolgens ben ik in Oostenrijk gaan werken in een restaurant en ook hier was genoeg tijd over om lekker te snowboarden. Hierna volgde nog een zomer in Frankrijk en twee maanden surfen in Marokko. Het voelde als een vrij leven! En om in de zomers in Frankrijk te kunnen blijven werken, werkte ik in de wintermaanden in Nederland bij een horecabedrijf met zes strandtenten en een restaurant, bij de Technische Dienst. Hier kwam ik in aanraking met werken in de techniek. Heel wat anders, maar leuk om te doen. Door Corona werd alles weer anders. De horeca moest dicht, mijn werk hield op, ik moest op zoek naar een andere baan.

Mijn collega’s en ik houden het ziekenhuis draaiende door alle zaken die achter de schermen gebeuren en daar ben ik trots op! Zo kunnen de collega’s in de zorg hun werk doen en zijn de omstandigheden voor de patiënten comfortabel: fijn klimaat op de kamer, zuurstof op de kamer en fijne verlichting.

Joost van Zuilen, Beheerder Technische Installaties

Hoe ben ik bij HMC terechtgekomen?

Een vriend van mij werkte bij Beheer & Onderhoud, de technische dienst van HMC en adviseerde mij een keer te komen kijken en een afspraak te maken voor een gesprek. Zogezegd, zo gedaan. Ik heb een kennismakingsgesprek gehad met een sectormanager. Het was een fijn en positief gesprek en ik kon al vrij snel starten als medewerker techniek.

Via HMC heb ik verschillende cursussen kunnen volgen, zoals elektrische schakelen, klimaattechniek algemeen en meet- en regeltechniek. Ik heb zo veel kennis kunnen op doen. Sommige cursussen en opleidingen zijn noodzakelijk voor het werk, maar er wordt ook rekening gehouden met je eigen ambities. Heel fijn dat het mogelijk is om verder te leren bij HMC!

Mijn werkdag

In de ochtend start ik met kijken of storingen geregistreerd staan in ons gebouwbeheersysteem.

Als er meerdere storingen zijn bepaal ik welke storing prioriteit heeft. Vervolgens ga ik naar de installaties toe en behoordeel of ik de storing zelf kan lossen. Is het te complex, dan schakel ik een externe partij in en begeleid het proces en ondersteun waar mogelijk. Ook daar leer ik weer van. 

Ik beheer verschillende installaties en zorg er samen met mijn collega’s voor dat deze blijven draaien in het ziekenhuis. Denk aan luchtbehandelingskasten, ketels, warmtepompen en de pompen die het water door het ziekenhuis pompen.

Aandachtgebieden

Als beheerder technische installaties hebben wij allemaal onze eigen aandachtgebieden. In totaal zijn er 38 aandachtsgebieden. Voor ieder wat wils zou je kunnen zeggen. Mijn aandachtgebieden zijn de operatiekamers en de drukinstallaties. Daarnaast ondersteun ik een van mijn collega’s bij de installaties voor medische gassen. Afhankelijk van je kennis en ervaring krijg je een bepaald aandachtsgebied toegekend.

Mijn ambitie

Voor nu wil ik de kennis die ik heb opgedaan bij de cursussen over de technische installaties in de praktijk toepassen. Ik wil alle installaties binnen mijn aandachtsgebied leren kennen en onderhouden, ècht weten hoe alles in elkaar steekt. Voorlopig voldoende uitdaging!

Het team

Wij werken met vaste teams op alle drie de locaties van HMC. Ik werk op locatie HMC Westeinde. Het team is gemixt en de sfeer is altijd goed! Ik heb collega’s die al jaren bij HMC werken, zij hebben veel kennis van alle installaties en weten alles te vinden. Wanneer ik iets niet weet dan kan ik bij een van hen terecht. Verder bestaat het team uit mensen die nog niet zo lang bij HMC werken zoals ik, ik werk er nu 1,5 jaar. Daarnaast hebben wij regelmatig stagairs, mooi om te zien dat wij aan kennisdeling kunnen doen.

Waar ben ik trost op?

Mijn collega’s en ik houden het ziekenhuis draaiende door alle zaken die achter de schermen gebeuren en daar ben ik trots op! Zo kunnen de collega’s in de zorg hun werk doen en zijn de omstandigheden voor de patiënten comfortbel: fijn klimaat op de kamer, zuurstof op de kamer en fijne verlichting.

Daarnaast ben ik best trots op mezelf! Een complete carrièreswitch die me veel goed gebracht heeft.

Geïnteresseerd geraakt?

Heb je na het lezen van mijn verhaal interesse om mijn collega te worden en binnen de facilitaire wereld van HMC te werken? Ga dan direct naar onze openstaande vacatures via onderstaande button!

Naar interessante vacatures