HMC

Marisa Giuseppin (57)

Nooit te oud om te leren

Marisa Giuseppin (57)

Nooit te oud om te leren

Acht jaar geleden ben ik vanuit het bedrijfsleven (i.v.m. reorganisatie) in de zorg terechtgekomen. Dit gaf een positieve wending aan mijn leven en het was voor mij de perfecte carrièreswitch! Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin en ga met veel plezier naar mijn werk!

Toen ik zonder werk kwam te zitten ben ik gaan solliciteren en zo kwam ik te werken bij Bronovo Ziekenhuis, bij de polikliniek Cardiologie. Helaas moest ik daar na 2 ½ jaar vanwege automatisering weg, samen met nog een aantal andere collega’s. Via een omweg kwam ik echter terecht bij het Flexbureau van HMC (toen nog MCH) omdat ik toch wel heel graag in dit ziekenhuis wilde blijven werken.

Op een woensdag hadden we contact en de vrijdag erna ben ik al begonnen bij het KNF-Slaapcentrum! Ik ben in een warm bad terechtgekomen. Op 1 september was dat 6 jaar geleden. Omdat ik bij het KNF-Slaapcentrum 20 uur kon werken en ik mijn uren wilde uitbreiden, ben ik bij de Spoedeisende Hulp (SEH) terechtgekomen voor 15 uur per week. Voor mij heel fijn, vooral omdat ik het prettig vind om in diensten te werken. In mijn carrière heb ik veel in de avonden en weekenden gewerkt, dus eigenlijk weet ik niet beter. Gelukkig heb ik dit ook altijd weten te combineren met mijn privéleven, want ik ben dol op mijn 3 kinderen en 2 kleinkinderen!

Je bent nooit te oud om te leren! Het is juist een verrijking om te leren en ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik deze kans heb gekregen, ondanks mijn leeftijd.

Marisa Giuseppin, 57 jaar, Afdelingssecretaresse KNF-Slaapcentrum & SEH

Tijdens de diensten op de SEH maak ik ontzettend veel mee en waar ik kan probeer ik te helpen. Het gebeurt regelmatig dat ik aan de balie een pleister plak of mensen ondersteun naar gelang de situatie, maar medisch gezien mag ik niet veel. 

Gelukkig kwam ik op in gesprek met iemand die mij attendeerde op de (nieuwe) interne opleiding tot doktersassistent. Ik wist dat dit is wat ik wilde gaan doen! Dus ben ik meteen met mijn zorgmanager in gesprek gegaan en zij gaf aan dat ik zeker deze opleiding mocht gaan volgen.

De opleiding (MBO Rijnland)

Ik ben zes weken geleden gestart met de opleiding met 16 andere gemotiveerde collega’s! We komen van diverse afdelingen en variërend in leeftijd, de jongste is 28 en de oudste is 62 jaar. We werken ook allemaal op verschillende afdelingen. Over het algemeen zijn we allemaal secretaresse, baliemedewerker of spreekuurassistente die graag meer medisch willen worden opgeleid. De opleiding duurt 2 jaar en in het tweede jaar ga je stage lopen.

Om mijn praktijkervaring op te gaan doen, zal ik naar een andere afdeling moeten. Dat kan helaas niet bij KNF-Slaapcentrum. Ook ga ik bij verschillende afdelingen meelopen. In goed onderling overleg kan ik de afdelingen waar ik ervaring op wil gaan doen uitzoeken. Binnenkort kijk ik mee bij de triage op de SEH!

Ik weet niet wat ik straks na mijn diplomering bij de SEH kan betekenen als doktersassistent, maar ik hoop dat ik daar misschien wel kleine medische handelingen kan gaan uitvoeren. Ik kan me zo voorstellen dat dit voor veel afdelingen geldt, dat je eventueel kunt bijspringen.

Mijn schooldag

Je wilt niet weten wat ik allemaal leer! Ik sta om 6.00 uur op en ga om 7:10 deur uit voor de tram. Om 7.45 uur pakken we de trein naar leiden. Daar lopen we dan met onze rugzak/ laptoptas samen naar school. Om 8.30 uur begint de les, die duurt tot 17.30 uur. Het is een lange dag, maar gelukkig sluiten we die dag meestal af met een hapje ergens in Leiden!

Er zitten hele leuke en minder leuke lessen bij. Voor mij is tot nu toe Anatomie en Fysiologie het meest interessant. We hebben een erg prettige docent die het ook echt leuk uitlegt. We hebben ook triagelessen, die vind ik ook erg interessant! Dat is meer een doe-les, daar houd ik van. Zo ook de les medisch technisch handelen. De rest (bijvoorbeeld ondernemend gedrag) vind ik een stuk minder. Ik ben 57 jaar en krijg les in het reflecteren van mezelf, dat lukt me gelukkig wel met al die levenservaring!

Het is voor mij ook wel even zoeken hoor! Ik heb 40 jaar niet meer in de schoolbanken gezeten, dus hoe ga ik dat allemaal weer aanpakken? Er is mijn werk, huishouden en mantelzorg voor mijn moeder, maar gelukkig is het voor 2 jaar en ik heb het er graag voor over. Het voelt voor mij echt als een verrijking!

De eerste toets is in november. Ik ben heel benieuwd hoe zo’n toets eruit zal zien. Gelukkig hebben we veel steun aan elkaar, zodat we hier samen naartoe kunnen werken. Toen we aan deze opleiding begonnen is er ook meteen een groepsaspp aangemaakt. We hebben veel aan elkaar!

En ik ben van mening dat je nooit te oud bent om te leren! Het is juist een verrijking om te leren en ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik deze kans heb gekregen.

Geïnteresseerd geraakt?

Ben je geïnteresseerd geraakt door mijn verhaal? Bekijk dan gerust eens onze openstaande vacatures voor werken en leren binnen HMC.

Bekijk vacatures