HMC

Mary Visser-van Gorcum (54)

Een zeer veelzijdige obstetrie verpleegkundige

Mary Visser-van Gorcum (54)

Een zeer veelzijdige obstetrie verpleegkundige

Ik ben getrouwd met Pieter Jan en samen hebben we 2 dochters. Mijn man, onze jongste dochter en ik wonen in Leidschendam. Onze jongste volgt de verpleegkundige-opleiding in Utrecht en onze oudste dochter woont inmiddels op zichzelf in Leiden en studeert Scheikunde.

Als ik niet aan het werk ben, geniet ik van de natuur. Ik ben dol op wandelen! Vooral in Noorwegen en Zweden, daar zijn we een paar maal geweest. We houden veel van kamperen. In mijn vrije tijd tennis en fiets ik graag.

Mijn carriere in het kort

Mijn carrière ben ik begonnen als ziekenverzorgende. Ik ben hierna in het Bronovo terechtgekomen als ecg-laborante, waarna ik intern de A-opleiding ben gaan volgen. Het leuke is dat ik de verhuizing van oudbouw naar nieuwbouw heb meegemaakt. In mijn 4e jaar van deze opleiding ben ik, als stagiaire, bij de kraam- en verloskamers terechtgekomen. Daar ben ik blijven hangen, ik vond het daar echt heel erg leuk! Toen ik een jaar of tien bij de afdeling obstetrie werkte begon het te kriebelen. Ik wilde eens iets anders en besloot mijn vleugels uit te slaan: Dat heb ik dan ook letterlijk gedaan want ik ben als stewardess gaan werken bij Martinair. Hier maakte ik al snel carrière. Ik werd eerst assistent purser en daarna purser.

Staan voor kwaliteit! Niet met het vingertje wijzen maar samen kijken naar wat er beter kan. Dat is typisch HMC

Mary Visser- van Gorcum, 54 jaar, senior obstetrie verpleegkundige

Vervolgens ben ik instructrice geworden en heb ik meisjes opgeleid tot stewardess. Het vliegen vond ik onwijs leuk, je ziet heel veel van de wereld. Maar toch kon ik het werken in het Bronovo ziekenhuis en de patiënten niet vergeten. Ik miste het. Gelukkig kon ik op basis van een 0-uren contract (dat kon toen nog) terug aan de slag bij Bronovo zodat ik tussen de intercontinentale vluchten door af en toe een dienst kon draaien in het ziekenhuis.

Na een paar jaar heb ik besloten om toch weer fulltime in het ziekenhuis te gaan werken.

Ook heb ik even bij het callcenter van SMASH gewerkt. Daar heb ik geleerd hoe ik een goede intake moet doen en hoe je snel moet handelen. Dit geleerde neem ik weer mee in mijn werk als verpleegkundige. 

Op een gegeven moment kreeg ik de kans om de senior opleiding te doen en BLS-trainingen te geven. Tijdens de senior opleiding heb ik geleerd wat kwaliteit en continuïteit van zorg betekent en hoe die te verbeteren. Ook hield ik me als senior veel bezig met het opstellen van protocollen en projecten. Ik ben geen stilzitter en wil graag in ontwikkeling blijven.

Ik heb me ook ingezet voor de NIAZ. Wat ik daar zo supergaaf aan vind is dat je ernaar moet streven om alles 100% op orde te hebben, en als we dan ook daadwerkelijk 100% scoren, is dat natuurlijk fantastisch! Naast mijn baan als verpleegkundige werd ik ook interne auditor. Ik vind het mooi om te zien dat we zaken verbeteren en dat de kwaliteit van de zorg toeneemt. Dat is trouwens ook HMC: staan voor kwaliteit! Niet het vingertje wijzen maar samen kijken naar wat er beter kan.

Meebouwen aan de polikliniek Endometriose

Soms wordt het weer tijd om iets anders te gaan doen en zo ben ik bij de Polikliniek Endometriose terechtgekomen. Dit was in september 2018. Er moest hier veel gebeuren, denk bijvoorbeeld aan: het opzetten van zorgpaden en het harmoniseren en optimaliseren van werkwijzen. Dat was voor mij een uitdaging! Daarnaast vind ik het een mooie en bijzondere patiëntengroep. Ik ben een luisterend oor voor de patiënten en kan hen van advies voorzien. De patiënt houdt echter zelf de regie. In endometriose zitten verschillende gradaties. Bij ons op de polikliniek houden we onszelf bezig met de heftigste hiervan. Ik doe in deze baan ontzettend veel! Zo begin ik bijvoorbeeld met de intake van een nieuwe patiënt, daarna gaat de patiënt met mij naar de gynaecoloog en assisteer ik deze bij het onderzoek. Het is een afdeling die nog volop in ontwikkeling is maar dat maakt het voor mij juist zo aantrekkelijk. 

HMC als werkgever

HMC is voor mij al jarenlang een goede werkgever. Hier wordt echt naar je geluisterd en als je jezelf wilt ontwikkelen en daar ook de capaciteiten voor hebt, dan wordt dat gezien en krijg je alle kansen. Je wordt hier absoluut gestimuleerd! HMC hoort bij mij, ik wil hier niet weg. 

Wil jij ook werken als obstetrie verpleegkundige?

Heb je naar aanleiding van mijn verhaal interesse om bij HMC als obstetrie verpleegkundige te werken? Bekijk dan onderstaande vacature en solliciteer. Wij kijken uit naar een kennismaking met jou!

Naar de vacature voor obstetrie verpleegkundige in opleiding