HMC

Natalie Distelvelt

Over het vervolg van haar mooie loopbaan in HMC Bronovo

Natalie Distelvelt

Over het vervolg van haar mooie loopbaan in HMC Bronovo

HMC Bronovo inmiddels een Weekziekenhuis!

In 2018 heb ik jullie meegenomen in mijn loopbaan. Ik werkte toen op de Henriette afdeling op de afdeling Heelkunde. Lees hier mijn verhaal. In 2019 zijn de afdelingen Spoed Eisende Hulp en de Intensive Care dichtgegaan. Wij zijn daarna verhuisd naar de Irene afdeling. Het was een feit, HMC Bronovo werd een weekziekenhuis, en is zich gaan richten op de electieve zorg van de patiënten en kortdurende operaties. De Henriette en Irene afdeling werden daarom de afdeling Kortverblijf. Dat was wel heel even wennen voor mij, we hadden geen patiënten meer die lang verbleven op de afdeling. We hebben hier patiënten liggen die worden geopereerd aan “kleine” ingrepen. Zij blijven tot 2 nachten en mogen daarna weer naar huis. Dat is een andere insteek dan hoe ik gewend was.  Ik verzorgde voorheen oudere patiënten op de Heelkunde, die bijvoorbeeld werden geholpen aan heupfracturen. De verandering naar een weekziekenhuis heeft ervoor gezorgd dat we meer jonge patiënten verzorgen. Ik vind dat ook heel leuk, omdat je toch merkt dat het communiceren een stuk makkelijker gaat. Werken op de Kortverblijf is ontzettend leuk, ik werk op een afdeling waar patiënten komen die weer gezond weggaan. Je verleent minimaal ADL zorg en je focust je meer op revalideren en herstel. Dat is niet op elke verpleegafdeling binnen HMC het geval.

Ik vind HMC Bronovo echt een fijne locatie, ik voel me hier prettig. Iedereen kent elkaar en weet wie ik ben en wat ik doe. “Ons kent ons.” En andersom weet ik dat ook, dat vind ik heel fijn!

Natalie Distelvelt, verpleegkundige

Er zijn zoveel verschillen de specialismen aanwezig in HMC Bronovo

Ik ben hier ooit als leerling gestart op locatie HMC Bronovo. Dat is inmiddels al 8 jaar geleden. Destijds ben ik intern opgeleid. Tijdens mijn bbl-traject werkte ik op verschillende afdelingen. Na het afronden van mijn opleiding had ik gesolliciteerd op de Henriette afdeling. Als leerling was het me zo goed bevallen en andersom ook. Ik ben écht een snijdende verpleegkundige! Ik ben eigenlijk altijd op de Chirurgie afdeling blijven werken. Wel met wat uitstapjes, ik heb een aantal maanden op de Emma afdeling (Dagopname) gewerkt en op de Focus kliniek. Daarin ben ik wel flexibel, ik vind het altijd leuk om te helpen. Wij hebben hier zoveel verschillende specialismen, zowel snijdende als beschouwende specialismen.

De snijdende specialismen bestaan uit operaties op de Kaakchirurgie, KNO, Heelkunde, Plastische Chirurgie en Gynaecologie. Bij de beschouwende specialismen krijgen patiënten infuustherapie, ze komen onder andere ook voor testen op de Cardiologie en op de Interne Geneeskunde. Zoveel verschillende specialismen zie je als verpleegkundige ook niet overal terug in je werkzaamheden. Dit maakt het werk als verpleegkundige in HMC Bronovo juist zo leuk, dynamisch en verschillend. Bij elke patiënt moet je weer andere handelingen verrichten en je ergens anders op focussen, zoals bijvoorbeeld bij bloedverlies of de pompstand van een advies. 

Ons team is open en hecht met elkaar

We hebben best een jong team, we zijn collegiaal naar elkaar toe en proberen elkaar te helpen. We delen kennis met elkaar. Er is echt een aanspreekcultuur, je kunt elkaar altijd feedback geven. Dit heb ik eerlijk gezegd niet altijd zo ervaren op andere afdelingen. Het is fijn dat je elkaar kunt aanspreken en daar niet bang voor hoeft te zijn. We zijn een open team en alles kan besproken worden. Ik vind het fijn dat ik me prettig voel en op mijn gemak voel om dingen te delen, en andersom vind ik het fijn als collega’s dat gevoel ook bij mij hebben. Voor Corona gingen we ook altijd met het team uiteten.

De diensten zijn ook niet meer in het weekend. Het is zoveel waard en je raakt er heel snel aangewend. Je hebt meer tijd voor je familie, je kunt dingen beter plannen. Dat is één van de belangrijkste redenen dat je hier echt moet komen werken, je hebt meer vrijheid. Vrijdagmiddag zeg ik ‘JOE’ en dan heb ik lekker weekend!

Natalie Distelvelt, Verpleegkundige

Er is zoveel afwisseling en ik werk veel zelfstandiger

Omdat ik elke dag zoveel verschillende patiënten met verschillende specialismen verzorg sta je elke dag ergens anders. Ik heb zoveel afwisseling, elke dag opnieuw, dat houdt het werk leuk. Ik moet continue klinisch redeneren, over welke patiënten ik op een dag verzorg en wat belangrijk is. Ik vind HMC Bronovo echt een fijne locatie, ik voel me hier prettig. Iedereen kent elkaar en weet wie ik ben en wat ik doe. “Ons kent ons.” En andersom weet ik dat ook, dat vind ik heel fijn. Je kan hier ook doorgroeien. Ik ben momenteel bezig met mijn hbo opleiding, net als twee andere collega’s. Ik kan ook naar bijeenkomsten als ik dat zou willen, bijvoorbeeld van Nursing over het onderwerp ‘pijn’. Er worden veel congressen aangeboden waar we ons voor kunnen inschrijven. Sinds de samenvoeging van de afdelingen merk ik ook dat iedereen heel behulpzaam is. Het Emma personeel heeft nog niet eerder te maken gehad met bepaalde operaties. Wij geven daar klinische lessen over. Zij nemen mij en mijn collega’s ook mee in de infuuskamer en leren meer over de medicatie soorten en wat de werkwijze is. En zo wisselen wij kennis uit, je helpt elkaar daar waar nodig is. Het klinisch redeneren is er nog, maar we hebben hier nog steeds wel acute situaties waar je op moet handelen.

Soms ben ik ook op mezelf aangewezen, omdat er geen Intensive Care meer is. Ik moet zelf kunnen bedenken hoe je een patiënt zo stabiel mogelijk naar HMC Westeinde kunt vervoeren. Je wordt een stuk zelfstandiger, omdat de afdelingen waar je voorheen op kon terugvallen er niet meer zijn. In de nacht zit ik samen met een Heelkunde assistent, je moet zelf goed klinisch kunnen redeneren. Het gebeurt echt niet vaak hoor, want we hebben in principe wel gezonde patiënten. Maar je moet er wel klaar voor staan als het zover is. Je hebt hier echt veel meer dan alleen een “suffe” dagbehandeling.

Ik vind het ook mooi dat HMC veel mogelijkheden biedt. Zo kun je ook meelopen op de OK en op de Anesthesie, daar staan ze allemaal heel erg voor open. Ik was namelijk benieuwd naar de operaties, om te kijken welke ingrepen patiënten krijgen. Dat is goed om te weten en interessant!

De diensten zijn ook niet meer in het weekend. Het is zoveel waard en je raakt er heel snel aangewend. Je hebt meer tijd voor je familie, je kunt dingen beter plannen. Dat is één van de belangrijkste redenen dat je hier echt moet komen werken, je hebt meer vrijheid. Vrijdagmiddag zeg ik ‘JOE’ en dan heb ik lekker weekend!

Verder ontwikkelen en opleiden is mogelijk in HMC Bronovo!

Ik heb altijd al de hbo-v opleiding willen doen, toen werd het mij aangeboden door mijn zorgmanager via het LOI en ons opleidingsinstituut Landsteiner. De opleiding duurt 2,5 jaar. Ik heb 1 keer in de 3 weken school, voor de rest werk ik daarnaast. Ik kreeg ook de ruimte om hier aan school te werken. Na mij zijn er nog verschillende collega’s gestart met de hbo-v opleiding. Inmiddels ben ik bijna klaar met mijn opleiding. Mijn zorgmanager stimuleert mij echt hierin en biedt hierin ook de mogelijkheden om aan mijn studie te werken. Ik ben momenteel bezig met mijn afstuderen dus het eind is in zicht voor mij!

Voor nu ben ik voorlopig wel klaar met leren zodra ik mijn opleiding heb afgerond. Mogelijk dat ik in de toekomst hier iets mee ga doen. Uiteindelijk wil ik graag praktijkopleider worden. Wie weet wat de toekomst en HMC mijn nog verder biedt!

Geïnteresseerd geraakt?

Heb je na het lezen van mijn verhaal interesse om mijn collega te worden en ook als verpleegkundige bij HMC Bronovo te werken? Ga dan direct naar onze openstaande vacature via onderstaande button!

Naar de vacature Verpleegkundige HMC Bronovo (weekdiensten)