HMC

Paul de Vogel

Voor de buitenwereld een onbekende functie, binnen de muren van HMC onmisbaar!

Paul de Vogel

Voor de buitenwereld een onbekende functie, binnen de muren van HMC onmisbaar!

Mijn naam is Paul de Vogel en ik woon in Oegstgeest met mijn vriendin en zoontje. Donderdag is mijn vaste vrije dag en ga ik graag met mijn zoontje naar buiten. Verder voetbal ik graag en vind ik hardlopen erg leuk. In 2017 heb ik vanuit HMC meegelopen met de ROPARUN, echt een hele mooie ervaring. Voor mij was het de eerste keer dat ik meeliep, daarvoor ben ik een aantal jaren mee geweest en ondersteunde ik als sportmasseur.

Bij HMC ben ik werkzaam bij de afdeling Medische Instrumentatie. Een afdeling die de meeste mensen niet kennen, dus daarom vertel ik er graag meer over.

Bij HMC ben ik werkzaam bij de afdeling Medische Instrumentatie. Een afdeling die de meeste mensen niet kennen, dus daarom vertel ik er graag meer over!

Paul de Vogel, Medisch instrumentatietechnicus

Na het behalen van mijn mavodiploma heb ik een aantal verschillende baantjes gehad. Daarnaast heb ik een cursus gevolgd van een jaar tot sportmasseur, eigenlijk om het menselijk lichaam te leren kennen. Daar ging mijn interesse destijds naar uit. Vervolgens ben ik gestart met de opleiding tot verpleegkundige, na 2 jaar vond ik het toch niet bij mij passen en ben ik gestopt met deze opleiding.

Techniek heeft mij altijd geboeid en daarom ben ik op zoek gegaan naar een technische opleiding. Ik ben gestart aan de Leidse instrumentenmakers School hier heb ik mijn mbo-diploma Fijn Mechanica behaald. Na het behalen van mijn diploma was ik op zoek naar een baan in de techniek, destijds ging het niet goed met de economie en waren er weinig banen. Na lang zoeken kwam ik bij de vacature voor medisch medische instrumentatietechnicus van HMC uit. Vrij snel, op de dag van mijn diploma-uitreiking had ik een sollicitatiegesprek, daar was ik ontzettend blij mee. Per toeval kwam ik bij de vacature van HMC terecht, ik kende de functie daarvoor niet.

Het werk van een Medisch instrumentatietechnicus  

Om als medische instrumentatietechnicus aan de slag te kunnen is het belangrijk dat je kennis hebt van elektrotechniek of mechanica. Mijn specialisme is gericht op de mechanische kant en de dialyse- techniek. Met mijn collega’s zorg ik ervoor dat alle apparatuur die wij in het ziekenhuis gebruiken werkt. Je kunt hierbij denken aan; centrale bewakingsmonitoren, rolstoelen, OK-tafels, coveuses, eigenlijk bijna alles wat in het ziekenhuis staat. Wij zeggen ook wel alles wat aan de patiënt “hangt”. Binnen mijn team heeft iedereen zijn eigen specialisme. Mocht ik mij ooit op een ander specialisme willen focussen dan kan ik dat aangegeven, het moet natuurlijk wel mogelijk zijn, maar voor nu vind ik mijn specialisme harstikke leuk!.

Het oplossen van storingen geeft mij voldoening. Het maakt mij trots wanneer een verpleegkundige of arts mede door mijn hulp verder kan met zijn werk!

Paul de Vogel, Medisch instrumentatietechnicus

De dag van een medische instrumentatie technicus

Wij hebben elke dag een eerste aanspreekpunt, bij deze collega komen de meldingen binnen (via de servicedesk) van kapotte apparatuur waarbij haast geboden is. Daarnaast zijn wij aanspreekpunt voor onze vaste afdelingen (specialisme). Elke ochtend loop ik langs de Dialyse-afdeling om te bekijken welke apparatuur onderhoud nodig heeft of gerepareerd moet worden. Aan de hand van een checklist bekijk ik ook elke dag de waterinstallatie op de afdeling. Op de dialyse afdeling wordt gebruik gemaakt van extra gezuiverd water.

Wat mijn werk leuk maakt?

Het oplossen van storingen geeft mij voldoening. Het maakt mij trots wanneer een verpleegkundige of arts mede door mijn hulp verder kan met zijn werk. Daarnaast hebben wij regelmatig verschillende projecten waarbij ik aansluit. Vanuit mijn rol werk ik momenteel mee aan een project (groene dialyse), ik vind het leuk om zo betrokken te worden bij de afdeling. Verder denken wij als afdeling mee over instrumenten die het werk makkelijker kunnen maken. Zo hebben wij een “trolly” ontwikkeld waar een zogeheten bed-infuuspaal op geplaatst kan worden. Deze is nodig bij het verplaatsten van de patiënten. De afdeling was er ontzettend blij mee, dat maakt mij trots.

Waarom werken bij HMC?

Binnen het ziekenhuis hebben wij met elkaar een gezamenlijk doel (zorg leveren), dat maakt dat samenwerking tussen verschillende disciplines ontzetten belangrijk is. Deze samenwerking tussen verschillende disciplines vind ik mooi. Zo is het belangrijk dat de OK-tafel werkt maar ook dat de OK schoon is. Deze vorm van samenwerken spreekt mij zo aan. Wanneer ik bij een leverancier zou werken wat ook gebruikelijk is in mijn vakgebied ben ik op mijzelf aangewezen en geen onderdeel van zo’n mooie organisatie.

Team Medische Instrumentatie  

Ons team bestaat uit 16 personen, zowel mannen als vrouwen! Een aantal collega’s werken langzaam naar hun pensioen toe en een aantal hebben enkele jaren ervaring. Ondanks dat iedereen op een vaste locatie werkt ken ik al mijn collega’s. Onderling weten wij van elkaar wie welk specialisme heeft en wie wij kunnen bellen bij vragen. Wij hebben ook regelmatig stagiaires op de afdeling zowel mbo als hbo studenten, fijn dat wij ze het vak bij ons kunnen leren.

Geïnteresseerd geraakt?

Heb je na het lezen van mijn verhaal interesse om mijn collega te worden en binnen de facilitaire wereld van HMC te werken? Ga dan direct naar onze openstaande vacatures via onderstaande button!

Naar interessante vacatures