HMC

Robin Severijns

Mooie mix van meewerken en onderzoek doen

Robin Severijns

Mooie mix van meewerken en onderzoek doen

Na mijn MBO opleiding Maatschappelijk werk wilde ik verder de schakel gaan leggen tussen mens (personeel) en organisatie. Om die reden heb ik voor de opleiding HRM gekozen.

Strategische en menselijke kant

Vorig jaar liep ik, tijdens mijn 2e jaar bij de Hogeschool Rotterdam (richting HRM), stage bij HMC. Dit is mij zo goed bevallen, dat ik ook dit jaar weer voor HMC heb gekozen. Nu ben ik gedurende een half jaar bij het Landsteiner Instituut (het opleidingsinstituut van HMC) werkzaam. Hier doe ik onderzoek naar werkdruk onder de Arts Assistenten in Opleiding tot Specialist (AIOS) en hoe dit preventief aangepakt kan worden. Voordat ik met deze opleiding begon, heb ik MBO Maatschappelijk werk gestudeerd. Omdat ik naast het menselijke aspect ook de strategische kant wilde leren, heb ik voor mijn huidige opleiding gekozen. Ik vind het fantastisch als je voor een grote groep mensen het verschil kunt maken en deze beslissingen kunt onderbouwen. Ik fungeer graag als schakel tussen het personeel en de organisatie.

Als ik ’s avonds tijd over heb, naast het studeren, ben ik te vinden in de snackbar. Niet om te eten hoor, maar om te werken. Dit is mijn bijbaantje voor 8 uur per week. Als ik niet aan het werk ben, dan spreek ik graag af met vrienden en luisteren we samen muziek, kletsen we wat of gaan we uit eten of op stap. Mijn studie staat voor mij wel bovenaan en dat maakt dat ik niet altijd evenveel tijd heb voor ontspanning. Mijn bijbaantje heb ik ook nodig omdat ik als student alles zelf bekostig.

Sinds 2 jaar woon ik op mezelf. Mijn ouders hebben mij gelukkig altijd vrij gelaten, wat mij zelfstandig heeft gemaakt. Nadat ik deze studie heb afgerond, wil ik beginnen met werken. Eerst de nodige werkervaring opdoen. Daarna zou ik nog graag mijn master gaan halen, zodat ik mezelf kan gaan focussen en professionaliseren. Ik ben mezelf al druk aan het oriënteren op de arbeidsmarkt.

Veilige omgeving

HMC staat bij mijn school bekend als een goed leerinstituut. Over het algemeen staan ziekenhuizen goed bekend. Dit komt omdat het non-profit instellingen zijn met een veilig leerklimaat. Bij HMC krijg ik veel autonomie en ruimte. Natuurlijk maak ik weleens een fout, maar dit is niet erg, ik kom er altijd sterker uit. Ik kan altijd bij iedereen binnenlopen, er heerst geen hiërarchie. Bij HMC wordt je niet als een stagiaire behandeld, maar meer als een gelijkwaardige medewerker.

Ik zou graag mijn carrière bij HMC willen starten en daar mijn eerste HRM werkervaring opdoen. Stiekem hoop ik dat er tegen die tijd een plekje vrijkomt en dat het past. Het is een grote en leuke organisatie om voor te werken en dit staat natuurlijk ook sterk mijn CV. Ik wil eerst ervaring op gaan doen in de bredere zin en daarna wil ik mezelf gaan specialiseren. HMC zou voor mij de beste werkgever zijn om te starten. Vooral omdat hier zoveel mogelijkheden zijn.

Vrijheid met de juiste begeleiding

Ik word vrijgelaten in wat ik doe. Natuurlijk krijg ik ook feedback, dat is nodig want daar leer ik van.

Gelukkig is mijn stagebegeleider zeer professioneel en ervaren, maar tegelijkertijd ook lekker informeel. Hij spreekt me aan en geeft me aandacht als het nodig is. Het gebeurt weleens dat hij me ’s avonds nog appt om te vragen hoe mijn dag was, als hij weet dat ik lastige gesprekken had of iets dergelijks. Hij is heel betrokken en betrekt mij ook bij zaken. Het voelt alsof ik een leerling ben die onderdeel is van het team. Dankzij hem heb ik veel van het vak mogen zien. Ik krijg casuïstiek toebedeeld om uit te zoeken. Daar leer ik veel van. Ook laat hij mij mijn onderzoeksresultaten in het ziekenhuis presenteren en geeft hij mij echt het gevoel dat het ertoe doet wat ik doe. En natuurlijk doe ik ook weleens stagiaire-taken, bijvoorbeeld koffie halen. Maar gelukkig kan ik mijn stagebegeleider om dezelfde opdracht sturen.

De cultuur vind ik per locatie verschillend. Het zijn echt 3 verschillende huizen met ieder haar eigen karakter. Dit maakt het leuk en uniek! Overall heerst er een informele en directe cultuur, welke HMC typeert.

De menselijke kant en de strategische kant: beiden spreken mij aan en vind ik terug in het vak waar ik voor gekozen heb. Natuurlijk maak ik wel eens een fout, maar ik kom er altijd sterker uit. Ik ben hier echt als mens gegroeid.

Robin Severijns, Stagiair HRM

De toekomst

Mijn toekomst heb ik zo goed als uitgestippeld. Ik zou heel graag hier blijven na mijn studie.

Wat mij betreft doet HMC het goed voor de leerlingen en moeten ze vooral doorgaan zoals het nu gaat. Het is een groot opleidingsinstituut met veel stagiaires en leerlingen. Hier en daar zouden wellicht kleine verbeteringen plaats kunnen vinden, maar dat is volgens mij overal wel. Het is goed om als bedrijf kritisch te blijven.

Ik zou anderen een stage of opleidingsplek hier zeker aanbevelen! Je leert hier met plezier. Ik heb vooral plezier gehaald uit het werken met de mensen en de moeilijkheidsgraad van mijn opdracht. Het is uitdagend. Je leerproces staat centraal, waarbij ruimte is om jezelf verder te ontwikkelen zodat je een betere positie krijgt op de arbeidsmarkt. Ik ben hier echt als mens gegroeid.

HMC als opleider

Bijzonder is ook dat je meteen een kijkje in de keuken krijgt. Alle deuren staan letterlijk voor je open. Zo heb ik een dagje meegelopen op een verpleegafdeling, bij de Spoedeisende Hulp en heb ik een operatie meegemaakt. Dit is uniek en maak je normaal gesproken niet mee. Overal werd ik openlijk ontvangen. Mensen gaan gezellig met elkaar om en hebben veel voor elkaar over.

Helaas is mijn stage bijna afgelopen. Ik hoop dat ik in deze periode een netwerk heb opgebouwd welke ik in kan zetten als het nodig is. Mocht ik dan toch na mijn opleiding een andere werkgever krijgen, dan hoop ik dat mensen hetzelfde zijn als hier. Een goede werksfeer vind ik namelijk misschien nog wel belangrijker dan de functie-inhoud. Ik werk graag met humor, dat is mijn uitlaatklep. Hier kun je zijn wie je bent!

Ik heb enorm veel geleerd tijdens mijn beide stages en ik heb het als een ontzettend leuke periode ervaren. Zeer flexibel en ik heb altijd alle ruimte gekregen. En naast dat alles heb ik er ook nog eens een vakantiebaantje aan overgehouden!

Wil jij ook stage lopen?

Heb je naar aanleiding van mijn verhaal interesse om bij HMC stage te lopen? Bekijk dan onderstaande vacatures en solliciteer. Wij kijken uit naar een kennismaking met jou! Staat jouw gewenste vacature er (nog) niet tussen? Maak dan een job-alert aan.