HMC

Shuretty Merencia

Van ervaren 'thuisprikker' naar medewerker pre-analyse bij HMC

Shuretty Merencia

Van ervaren 'thuisprikker' naar medewerker pre-analyse bij HMC

Oorspronkelijk kom ik uit Delfzijl, maar inmiddels ben ik ruim 20 jaar woonachtig in Den Haag. Ik vind Den Haag echt een te gekke stad. Ik ben trotse moeder van vier kinderen, 3 meisjes en 1 jongen. In mijn vrije tijd bak ik graag taarten, deze decoreer ik op basis van thema’s. Verder vind ik het leuk om kleding te ontwerpen en uiteindelijk te maken.

Studiekeuze

Na het behalen van mijn vmbo-kader diploma ben ik gestart aan het ROC Mondriaan met de opleiding helpende-zorg niveau 2. Na het afronden van deze vervolgopleiding ben ik verder gaan studeren en gestart met de opleiding tot sociaal pedagogisch medewerker. Na mijn eerste stage wist ik al snel dat ik niet verder wilde in dit vak, maar dat ik voor de opleiding verzorgde IG wilde gaan. Dat ben ik ook gaan doen! Mijn moeder is werkzaam als verpleegkundige en vertelde bij ons thuis veel over haar werk. De appel valt eigenlijk niet ver van de boom kun je wel zeggen. Het zorgen voor anderen, dat leer je niet, dat zit in je hart. Na het behalen van mijn diploma verzorgende IG ben ik gestart aan de opleiding tot doktersassistent. Tijdens mijn stage had ik regelmatig met boze patiënten te maken, ik had er geen moeite mee om professioneel te blijven maar het gaf mij geen energie. Ik kon mijzelf helaas niet motiveren om de opleiding tot doktersassistent af te ronden.

Het zorgen voor anderen, dat leer je niet, dat zit in je hart!

Shuretty Merencia, Medewerker Pre-analyse

Loopbaan & gezin

Na het behalen van mijn diploma tot verpleegkundige IG ben ik gestart als zzp’er. Hierdoor heb ik bij verschillende organisaties werkervaring opgedaan in de functie van verzorgende IG én bij verschillende doelroepen zoals; revalidatiezorg, somatische zorg, psychogeriatrie, palliatieve zorg en thuiszorg. In combinatie met mijn werk als zzp’er was ik werkzaam bij STAR SHL. Bij STAR SHL heb ik mijn venapunctie-certificaat behaald. Dagelijks prikte ik bij patiënten bloed aan huis en prikte ik INR. Dit is ook wel bekend als trombosedienst. Het werk bij STAR SHL sprak mij aan en ik wilde graag meer uren werken, helaas konden zij mij niet meer uren bieden en daarom ben ik actief op zoek gegaan naar ander werk. Toen ik actief zocht naar ander werk op google kwam als eerste de vacature voor medewerker pre-analyse bij HMC tegen, ik dacht niet geschoten is altijd mis. Uiteindelijk mocht ik op sollicitatiegesprek komen, na het eerste gesprek waren de gesprekspartners erg enthousiast. 

Het viel ze op dat ik in het bezit was van de venapunctie (dit is een voorwaarden om bloed te mogen prikken) en ik ervaren was. Uiteindelijk mocht ik langskomen voor een tweede sollicitatiegesprek, hierin kreeg ik de vraag hoe ik dacht de functie met mijn gezinsleven te combineren. Logisch een gezinsleven is druk, mensen met kinderen weten dat als geen ander. Omdat ik al veel werkervaring had binnen de zorg en gewend was aan onregelmatige diensten wist ik waar ik aan begon. Ik heb veel steun van mijn moeder en oma bij de zorg voor mijn kinderen, hierdoor ben ik flexibel en kan ik alle diensten draaien (ochtend, middag, weekend en feestdagen). Uiteindelijk kon ik per direct starten als medewerker pre-analyse op de afdeling Bloedafname.

Elke dag kom ik met een 'big smile' naar mijn werk omdat ik van te voren nooit weet wat ik kan verwachten. Heerlijk vind ik dat!

Shuretty Merencia, Medewerker Pre-analyse

Medewerker pre-analyse

Op 2 januari 2020 ben ik gestart als medewerker pre-analyse bij de afdeling Bloedafname. Op mijn eerste werkdag werd ik heel warm en hartelijk ontvangen, ik merkte wel meteen dat het een hectische afdeling is en dat je echt stevig in je schoenen moet staan om op deze afdeling te kunnen werken. Ik startte met het leren van de verschillende buisjes (t.b.v. de bloedafname) in combinatie met kleuren, bij iedere kleur buisje hoort een ander onderzoek.

Tegelijkertijd werd ik ingewerkt bij de balie. Hier ontvangen wij patiënten en werken wij voornamelijk met twee systemen namelijk; HIX en GLIMS. Een van mijn collega’s heeft mij wegwijs gemaakt in deze twee systemen, ik merkte al snel dat het belangrijk is voor deze functie dat je computervaardig moet zijn. Ook moet je zaken kunnen onthouden, zo hebben wij 23 verschillende aanvraagformulieren. Vanuit verschillende aanvragers, denk hierbij aan huisartsen, apotheken en andere externe specialisten. Deze twee werkzaamheden ben ik voornamelijk mee bezig wanneer ik op een van onze locaties werk (HMC Antoniushove, HMC Bronovo, HMC Westeinde en gezondheid centrum Wassenaar).

Verder prik ik bij patiënten thuis, dit doe ik op basis van een planning. Onze planners maken een logische route, ik rij naar de adressen met mijn materialen en zorg aan het einde van de werkdag dat de afgenomen materialen bij ons “monsterverdeel” de materialen worden gescand en naar het laboratorium gebracht.

Het is een gevarieerdere baan omdat wij over verschillende locaties werken en wij bij patiënten thuis komen. Het werk vraagt veel aandacht en nauwkeurigheid, het is belangrijk dat je het hoofd koel kunt houden ook wanneer het druk is. Laats hadden wij een stroomstoring op de afdeling, toen moest ik snel kunnen schakelen, bepaalde werkzaamheden moesten ander ingericht worden en het was op dat moment echt belangrijk dat wij samen gingen werken zonder paniek. En daarbij was het ook belangrijk dat wij de patiënten niet uit het oog verloren en geruststelde, het was namelijk donker.

Ons team

Ons team bestaat voornamelijk uit vrouwen, dus mannen solliciteer! We zijn een gezellig en hardwerkend team. Wij staan allemaal klaar voor elkaar, we zorgen ervoor dat de werkzaamheden evenredig verdeeld worden. Zodra het iemand te veel wordt springt er een collega bij. Wij zijn allemaal behoorlijk empathisch kun je wel stellen. Elke dag kom ik met een 'big smile' naar mijn werk omdat ik van te voren nooit weet wat ik kan verwachten. Heerlijk vind ik dat! Mijn werkdagen zijn nooit saai. De afdeling Bloedafname is de afdeling waar het begint. Slaat de behandeling aan? Mag de behandeling gestart worden? Mag de operatie plaatsvinden? En ga zo maar door, wij zijn een belangrijke spil in het proces van de patiënt.

Mijn droom

Zonder twijfel kan ik zeggen dat het mijn droom is om verpleegkundige te worden en als ik dan nog verder mag dromen, dan wil ik graag gespecialiseerd verpleegkundige worden. Welke richting ik precies uit wil ben ik nog niet over uit, in ieder geval kijk ik naar de functies van dialyseverpleegkundige, endoscopieverpleegkundige en neonatologieverpleegkundige. Hier zal ik mij de komende tijd verder in verdiepen. In de tussentijd ga ik vooral nog even genieten van mijn dochtertje, zij is pas 4 maanden en voor ik het weet is ze net zo groot als mijn andere drie kinderen.

Geïnteresseerd geraakt?

Heb je na het lezen van mijn verhaal interesse om mijn collega te worden en ook als Medewerker Pre-analyse bij HMC te werken? Ga dan direct naar onze openstaande vacature via onderstaande button!

Naar de vacature voor Medewerker Pre-analyse