HMC

Sylvia Schellevis (52)

Het levende bewijs dat je altijd je hart moet volgen

Sylvia Schellevis (52)

Het levende bewijs dat je altijd je hart moet volgen

Zes jaar geleden had ik nooit durven dromen over een functie als verpleegkundige. Ik ben het levende bewijs dat leeftijd helemaal niets uitmaakt. Als je iets met passie en gedrevenheid doet, kom je er wel. HMC heeft mij écht de kans gegeven om op een leeftijd van 47 jaar, nog de verpleegkundige opleiding te mogen volgen op MBO niveau en nu op een leeftijd van 52 jaar ook op HBO niveau.

Door de studieboeken van mijn dochter...

Ik heb vroeger de MEAO gevolgd tot directiesecretaresse en gewerkt bij een oliemaatschappij als administratief medewerker. Na een aantal jaren ben ik met mijn man, die betaald voetballer was, mee verhuisd naar Zwolle. Na 2 jaar keerden we terug naar Den Haag en ben ik na een aantal  verschillende banen bij een sportschool terecht gekomen. Deze baan was goed te combineren met mijn drie kinderen. Vijf jaar geleden raakte ik hierop uitgekeken en wilde ik een switch maken in mijn carrière.

Mijn oudste dochter was met de opleiding tot verpleegkundige begonnen en van jongs af aan leek mij dat ook altijd al leuk om te doen. Na haar studieboeken te hebben doorgelezen had ik besloten om ondanks mijn leeftijd te gaan solliciteren. Ik solliciteerde en werd meteen aangenomen in HMC Westeinde als leerling verpleegkundige! Dat was voor de driejarige variant van de opleiding. Het ging me heel goed af en twee jaar geleden ben ik afgestudeerd (juli 2016). Tijdens het tweede jaar van mijn opleiding heb ik  op de verpleegkundige afdeling Heelkunde Vaatchirurgie en Traumatologie (C11) gewerkt. Na mijn opleiding heb ik gesolliciteerd op deze afdeling en nu werk ik hier alweer twee jaar met veel plezier en passie.

Mijn leidinggevende houdt mijn ontwikkeling bij en tijdens de jaargesprekken wordt besproken hoe ik mijn toekomst binnen HMC zie. HMC wil hier graag in investeren en samen met mijn leidinggevende hebben we gekeken wat hiervoor nodig is. Hierdoor heb ik nu de kans gekregen om de HBO opleiding Verpleegkundige te volgen. Nooit verwacht dat het zo zou lopen! Na de opleiding wil ik me verder specialiseren. Welke specialisatie weet ik nog niet, maar het is wel zeker dat ik dit ga doen! 

Mijn hart maakt een sprongetje als patiënten het leuk vinden om je weer terug te zien

Sylvia Schellevis, 52 jaar, Verpleegkundige Traumatologie en Vaatchirurgie

Niet meer achter een bureau gelukkig

Ik wilde vroeger eigenlijk altijd al verpleegkundige worden. Toen mijn dochter aangaf dat ze niet wist welke opleiding ze wilde volgen, vond ik dat het beroep van verpleegkundige goed bij haar zou passen. Ik ben mezelf toen gaan afvragen waarom ik hier zelf nooit voor gekozen heb. Tijdens mijn vorige baan als administratief medewerker miste ik de uitdaging. Het als verpleegkundige op een andere manier met mensen omgaan spreekt mij erg aan. Als ik de juiste zorg kan bieden die nodig is, dan haal ik veel voldoening uit mijn werk.

Daarnaast ben je de hele dag bezig, je zit niet achter een bureau en ik hou daar wel van. De ziektebeelden, de wonden die voorbijkomen en de handelingen die je moet verrichten, zijn zo ontzettend interessant. Zes jaar geleden had ik nooit over de switch naar dit beroep durven dromen. Verpleegkundige zijn is echt een prachtig beroep! Als je geduldig bent, rustig blijft en prioriteiten weet te stellen in hectische situaties dan kom je al heel ver.

Werken op de afdeling Traumatologie en Vaatchirurgie!

De cultuur op de afdeling is positief en er is een goede werksfeer. We gaan als collega’s onder elkaar gezellig en ontspannen met elkaar om. We hebben een leuk team en we werken hard met elkaar, humor loopt als een rode draad op de afdeling. We hebben jaarlijks een teamuitje, erg leuk! De collegialiteit op de afdeling is hoog. We zijn altijd bereid om elkaar te helpen, zoals met bijvoorbeeld het ruilen van diensten.

 Op onze afdeling leg je écht een gezonde basis voor je carrière en is het mogelijk om door te groeien binnen HMC naar bijvoorbeeld de Intensive Care en de Spoed Eisende Hulp.

Aan de ‘vaatkant’ bieden we complexe zorg. Aan de andere kant van de afdeling heb je trauma unit. Zowel patiënten met kleine als grote trauma’s komen op deze unit terecht. Het zijn twee verschillende specialisaties binnen de afdeling Heelkunde, dat maakt het erg interessant om op deze afdeling te werken. Persoonlijk vind ik de trauma kant interessanter, omdat er vaak wat jongere patiënten liggen met een kortere opname duur. Hierdoor zie je meer patiënten en dus ook meer verschillende ziektebeelden.

Sinds september hebben we op de afdeling een aantal kamers die worden gebruikt al leerwerkplaats. Samen met collega’s maak ik deel uit van een projectteam dat deze leerwerkplaats heeft opgezet. Het werken in dit projectteam is erg leuk en vooral leerzaam. De MBO stagiaires bieden onder begeleiding van de verpleegkundigen zorg aan de patiënten, specifiek op de trauma gericht. Het grootste verschil met de stagiairs die over de hele afdeling werkzaam zijn is dat de stagiaires op de leerwerkplaats niet alleen meelopen, maar echt de verantwoordelijkheid dragen voor de zorg van deze patiënten.

Waarom HMC als werkgever?

Het is een mooi ziekenhuis met veel doorgroeimogelijkheden, waar er veel gebeurt en waar er complexe ingrepen plaatsvinden. Je leert in dit topklinisch ziekenhuis zoveel!

Ik ben heel erg tevreden over HMC als werkgever, ze bieden me de mogelijkheid om door te groeien, ongeacht mijn leeftijd. HMC heeft mij écht de kans gegeven om de BBL opleiding te gaan volgen en nu ben ik inmiddels ook begonnen met de vervolgstudie HBO Verpleegkundige. Mooier kan het niet! Er wordt gekeken naar je talent ongeacht wie je bent.

Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze om verpleegkundige te worden en bij HMC te gaan werken en had zeker niet verwacht om de HBO opleiding te gaan volgen. Met mijn privé en werkbalans zit het hier ook wel goed. Een schooldag is een werkdag en ik krijg een aantal uur per week vrij om te leren. Het is daardoor makkelijker om het leren en werken te combineren.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s met een frisse blik. Je komt in een gezellig team terecht waar er veel te leren valt. Dat maakt de afdeling Vaatchirurgie en Traumatologie juist zo leuk! Het is altijd mogelijk om hier een dagje mee te lopen en om te zien wat het werken op deze afdeling nou echt inhoudt.

Ik weet zo goed als zeker dat ik bij HMC mijn HBO diploma en mijn specialistische diploma ga behalen. Over 5 jaar werk ik hier nog steeds! 

Interesse?

Ben je geïnspireerd geraakt door mijn verhaal en wil jij ook als verpleegkundige werken op onze op de afdeling Traumatologie en Vaatchirurgie? Bekijk dan onderstaande vacature.

Verpleegkundige Vaatchirurgie en Traumatologie