HMC

Sylvia Schols (60)

Dolblij om haar ervaring
bij HMC in te zetten

Sylvia Schols (60)

Dolblij om haar ervaring
bij HMC in te zetten

Ik heb veel ervaring in de horeca. Ik vind het zo ontzettend mooi en dankbaar dat ik mijn ervaring kan combineren met werken in de zorg!

Spijt en onzekerheid

Vroeger was het heel normaal dat je als meisje naar de Huishoudschool ging. En toch heb ik altijd spijt gehad dat ik niet heb doorgeleerd. Ik had best wat anders in de zorg willen doen. Ik ben echt een mensen-mens. Maar ja, ik wilde na school gaan werken en mijn eigen centen gaan verdienen. Later is het er nooit meer van gekomen. Gelukkig heb ik wel voor verschillende werkgevers gewerkt, waardoor ik veel ervaring heb mogen opdoen. Ik werkte tot voor kort 21 jaar bij V&D. Ik had nooit verwacht dat ze failliet zouden gaan en ik dus zonder werk zou komen te zitten. Vroeger zat je safe. Waar je werkte, werkte je lang. Ik heb eraan moeten wennen dat ik nergens meer zeker van ben, maar toch maak ik mezelf niet druk.

Weer serieus aan de slag!

Bij V&D heb ik verschillende reorganisaties meegemaakt. Ik ben iemand die meebeweegt en haar eigen gang gaat. Gelukkig maar. Dat zorgde er ook voor dat ik deze baan kreeg! Ik kende iemand die al bij Express-so werkte bij HMC en ik heb haar gevraagd of er vacatures waren. Helaas waren die er op dat moment niet. Toen heb ik een open sollicitatie gestuurd, met daarin mijn motivatie en waarom ik zo ontzettend graag bij HMC wilde werken. Eigenlijk vond ik het wel leuk om weer te solliciteren.

Na 2 weken kreeg ik een telefoontje van de manager van Express-so. Ze zochten iemand! Ik ben met hem in gesprek gegaan en ik ben binnen 2 weken aangenomen. Dat ging zo vlot, super. Ik kon weer serieus aan de slag! Ik was trots op mezelf.

Naast werknemer ben ik ook nog vrouw, oma, moeder en dochter. Mijn beiden ouders leven nog en onze kinderen hebben 2 kleinkinderen. Één dag in de week ga ik na mijn werk langs bij mijn ouders. In het begin voor de gezelligheid, maar dit heeft zich ontwikkeld tot mantelzorg, al voelt dit niet zo. Ik vind het niet zwaar om te doen, ik ben blij dat ik hen kan helpen! Het weekend is voor mijn man, kinderen en kleinkinderen. Ik ben namelijk dol op tripjes en avondjes weg. Lekker ontspannen!

Goed geregeld

Wat HMC mooi maakt ontdekte ik pas echt toen ik er ging werken. Ik zag het in eerste instantie gewoon als een nieuwe uitdaging. Bij HMC heb je, ondanks dat het zo groot is, toch een warm gevoel. Je wordt goed ontvangen. Ik zie veel mensen en ze zijn allemaal even vriendelijk en behulpzaam. Wat ik ook vraag en wil weten, ik krijg altijd antwoord. Het maakt niet uit aan wie ik het vraag. HMC is een hele fijne werkgever: nooit gezeur om iets. Alles is op tijd op de afdeling en alles is goed geregeld. Dit zonder dat je erom hoeft te vragen, dat is ook belangrijk. Er heerst een open cultuur. Hier maakt het niet uit of je schoonmaker of arts bent. Er is weinig tot geen hiërarchie.

De mensen die ik zie hebben haast. Het is lunchtijd, dus ze willen snel eten en weer verder. Ondanks dat zal ik altijd gedag zeggen en proberen ze even te laten ontspannen. De artsen en hun assistenten nemen de tijd niet eens, zij duwen alles in hun zakken. Dat is zo leuk om te zien. Meestal vraag ik hen hoe het gaat en zeg ik dat ze even rustig moeten gaan zitten, even de tijd nemen om te eten.

Bij ons is het goed geregeld voor de medewerkers. We zijn toegankelijk en het is hier heel gemakkelijk om even te lunchen.

Bij HMC maakt het niet uit of je schoonmaker of arts bent, er is weinig hiërarchie. Het werk is gevarieerd, maar het is wel aanpoten.

Sylvia Schols, 59 jaar, Medewerker Personeelsrestaurant

De toekomst

HMC blijft een stadsziekenhuis dat continue mee gaat met de ontwikkelingen. Ook in de toekomst zal er weer het één en ander gaan veranderen. Ik twijfel of het allemaal blijft zoals het nu is. Dat zou ik wel zonde vinden. Veel mensen/medewerkers vinden het prettig om openlijk met elkaar te kunnen praten. HMC specialiseert zichzelf, dat zie je op verschillende gebieden. Ook in dit vakgebied zal dat gebeuren denk ik. Ik vind het trouwens wel echt een mooi vakgebied waar ik nu werk!

Ik ben ook zo blij met mijn leuke collega’s! Het werk is afwisselend en zo ontzettend leuk. De ene dag draai je de kassa en zorg dat je alles is bijgevuld en de andere dag sta je de vers belegde broodjes te smeren en bestellingen te doen. Het is heel gevarieerd, maar wel keihard werken. Ach, dat houdt me vitaal en scherp! Ik voel mezelf hier op mijn gemak. Dat alles maakt dat ik blijf en het ontzettend naar mijn zin heb. Het is passend en alles klopt. Ik ben gesetteld. Je moet het wel in je hebben om dit werk te kunnen doen. In het begin is het echt wel zwaar. Maar nu ik ben ingewerkt, met vaste collega’s, is het zo leuk met elkaar. We hebben veel voor elkaar over.

Oog voor detail

In mijn functie is het heel belangrijk om oog voor detail hebben, open te staan voor suggesties of klachten. Dan kun je het verschil maken. Maar ook door echt samen te werken en gezamenlijke doelen na te streven. Het is meer dan eten alleen. Je moet gevoel hebben voor eten en kritisch hierop blijven. Als je wilt uitblinken in dit vak is het goed om de nodige dosis humor te hebben. Het is allemaal een stuk gemakkelijker als je flexibel en doortastend bent. In hectische tijden is het nodig dat je snel kunt schakelen. Als het aan mij ligt, blijf ik hier tot aan mijn pensioen!

Wil jij ook werken als Facilitair medewerker?

Heb je naar aanleiding van mijn verhaal interesse om bij HMC in één van onze facilitaire teams te werken? Bekijk dan onderstaande vacatures en solliciteer. Wij kijken uit naar een kennismaking met jou! Staat jouw gewenste vacature er (nog) niet tussen? Maak dan een job-alert aan.