HMC

Tim van der Loos

In rap tempo naar senior
op de MDL (Maag, Darm, Lever)

Tim van der Loos

In rap tempo naar senior
op de MDL (Maag, Darm, Lever)

Mijn moeder heeft ook bij HMC gewerkt als verpleegkundige. Dankzij haar ben ik het vak in gerold en dat ik nu zelf bij HMC werk is wel erg leuk!

Toen ik bezig was met mijn HAVO was ik aan het bedenken wat ik daarna wilde gaan doen. Maatschappelijk werk en Psychologie vond ik altijd wel interessant. Echter kwam ik er via mijn moeder achter dat verpleegkunde ook op HBO-niveau bestaat (dat wist ik toen niet). Dankzij haar ben ik de HBO-V gaan volgen bij de Haagse Hogeschool. Begin 2017 heb ik mijn afstudeerstage bij HMC (MDL) gedaan en na mijn afstuderen mocht en wilde ik hier blijven. Sinds ik hier werk heb ik een enorme groeispurt gemaakt! In mei 2018 ben ik namelijk door mijn manager gevraagd om senior te geworden en afgelopen september ben ik gestart met de MDL-opleiding, waarmee ik mezelf ga specialiseren. Deze opleiding is 1 dag per 2 weken in Nijmegen en duurt 1 jaar.

Van tevoren had ik bevooroordeelde ideeën over het vak: tanden poetsen, mensen wassen, etc. Maar het werk is in het echt veel leuker en interessanter dan dat!

Tim van der Loos, Senior verpleegkundige

Groeien

Wat het werken als Senior anders maakt, is dat ik niet alleen maar achter een computer zit, maar ook nog gewoon aan het bed sta. Ik krijg overstijgende taken zoals protocollen opstellen en ik ben aanwezig bij afdelingoverstijgende overleggen. Daardoor ben ik meer en in een vroeger stadium betrokken bij organisatieveranderingen. De combinatie vind ik echt super om te doen! Maar de combinatie is soms ook wel een uitdaging hoor! Na een vrije dag zit mijn mailbox namelijk best aardig vol, maar het kan zijn dat ik dan aan het bed ingepland sta. Gelukkig krijg ik alle ruimte van mijn collega’s om mijn eigen tijd in te delen en dus ook momenten te plannen dat ik mijn mail kan behandelen. Pas geleden stond ik bijvoorbeeld bij de dagbehandeling. Een collega heeft mijn zorgtaken (of zoiets) overgenomen, zodat ik tijd had voor andere taken.

Wat ik ook leuk vind, is dat ik veel op de afdeling ben (veel dagdiensten), daardoor ben ik een stabiele factor. Mensen vragen specifiek naar mij, omdat ik de continuïteit waarborg. Als je onregelmatig werkt, ben je wat minder structureel zichtbaar. Doordat ik meestal overdag werk maak ik veel mee ziekenhuisbreed. Ik werk ook nog wel onregelmatig, omdat ik ook wil blijven volgen hoe deze diensten gaan. Het is waardevol om te weten waar je in de verschillende diensten tegenaan loopt. Op deze manier kan ik ook weer verbeterpunten aandragen.

Manager

Ik haal veel energie uit de overleggen met mijn Zorgmanager. Ik heb een goeie sparringpartner aan haar en zij helpt mij ook echt groeien. Ze geeft me de kans en ondersteunt me. Soms maak ik vervelende zaken mee, dan maak ik dit bespreekbaar met haar. Ook in mijn opleiding hoor en zie ik dingen en kan ik deze met haar bespreken. Hierdoor kan ik alles weer relativeren.

Ik ben senior geworden vanuit het team waar ik al werkte. Dat vond ik wel lastig, vooral bij mijn wat oudere collega’s. Maar ik heb wel het idee dat het nu makkelijker en natuurlijker gaat. Je merkt nu ook dat collega’s mij vertrouwen en mij weten te vinden. Ik ben natuurlijk als stagiaire binnengekomen en heel snel gegroeid. Ik ken deze afdeling dus al een tijdje en heb dingen zien veranderen en maak er nu een groter deel van uit. Het leuke is dat we ook weleens privé met elkaar afspreken en samen een drankje drinken. Soms zijn ook de specialisten erbij. Het is een leuke en andere manier om met elkaar om te gaan! Als ik niet aan het werk ben of met mijn collega’s in de stad, dan ga ik graag naar concerten of shoppen.

Kansen

HMC heeft mij deze kansen gegeven, dus ik ben erg positief over dit ziekenhuis. Zeker ook over mijn manager. Zij heeft mij van begin af aan vertrouwen gegeven en nu ook deze opleiding aangeboden.

Ik vind het een ziekenhuis wat een leuke en ontspannen sfeer heeft, daarnaast is het natuurlijk een echt binnenstadsziekenhuis met de uitdagingen die daarbij horen. Dat vind ik interessant. Er zijn grote verschillen tussen diverse culturen en niveaus, waardoor het heel breed en leuk is!

Wil jij ook werken als Verpleegkundige bij HMC?

Heb je naar aanleiding van mijn verhaal interesse om bij HMC als Verpleegkundige te werken? Bekijk dan onderstaande vacatures en solliciteer. Wij kijken uit naar een kennismaking met jou! Staat jouw gewenste vacature er (nog) niet tussen? Maak dan een job-alert aan.