HMC

Acute zorg bij HMC

Acute zorg bij HMC

Acute zorg is een van onze speerpunten. Belangrijk hierin zijn de Spoedeisende Hulp (SEH), de Operatiekamer (OK) en de Intensive Care (IC). Het grote aantal polytrauma patiënten, onze expertise in de traumazorg en onze infrastructuur, maakt ons het Level 1 Traumacentrum van Haaglanden en omgeving. We werken in zeer professionele teams en zij pakken de vrijheid om hun deskundigheid in te zetten en door te ontwikkelen.

Werken bij de SEH

De SEH van HMC is per 1 juli 2019 gevestigd op één locatie, HMC Westeinde. Met jaarlijks zo’n 52.000 patiënten is HMC Westeinde een van de drukste SEH’s van Nederland. Het is de allereerste SEH in Nederland waar gecombineerde psychiatrische en somatische opvang mogelijk is. HMC Westeinde heeft bijzondere expertise op het gebied van traumazorg, neuro-vasculaire en neurochirurgische zorg. De afdeling is onlangs volledig gerenoveerd, waardoor je verzekerd bent van een state-of-the-art werkomgeving.

Werken bij de OK

HMC biedt traumazorg van het hoogste niveau op basis van de landelijke criteria. Met het grote aantal polytrauma-patiënten, de expertise in de traumazorg en de infrastructuur vormt HMC Westeinde hét traumacentrum van Haaglanden en omgeving. Bij HMC Bronovo worden voornamelijk veelvoorkomende en planbare ingrepen uitgevoerd. Bij HMC Antoniushove vinden naast planbare ingrepen, de oncologische ingrepen plaats. Als Level 1 Traumacentrum zijn staat er binnen 15 minuten een operatieteam klaar en draaien we volcontinu roosters.

Op alle operatieafdelingen heerst een ongedwongen sfeer en wordt er goed samengewerkt tussen anesthesie, recovery en chirurgie.

Werken in de acute zorg bij HMC?

 

Naar acute zorg vacatures

HMC - The Real World

Onze Erik is anesthesiemedewerker en sedatie praktijk specialist. In zijn video maakt hij graag zichtbaar hoe het is om bij HMC in de acute zorg te werken en waarom hij graag bij HMC werkt. Bekijk hieronder zijn video en lees meer en bekijk meer video's op deze speciale pagina meer over HMC The Real World.

Werken bij de IC

HMC heeft verdeeld over drie locaties een neurochirurgisch en traumacentrum, een oncologisch centrum en een expertisecentrum voor kwetsbare ouderen. Ons team van ic-verpleegkundigen bevat meer dan 100 medewerkers die, middels een roulatiesysteem, inzetbaar zijn op HMC Antoniushove en HMC Westeinde. Onze ic-verpleegkundigen, high-care verpleegkundigen en verpleegkundigen in opleiding opereren als één team en werken op het hoogste ic-level in Nederland. Afhankelijk van de locatie verschillen ook onze patiënten en de trauma’s waar we mee te maken krijgen. Dat maakt het werk zeer divers en leerzaam.

Een werkgever voor iedereen

Bij HMC kijken we naar mens én medewerker. Samenwerking is de sleutel tot ons succes. We respecteren elkaar en elkaars expertise ondanks het verschil in functie en verantwoordelijkheid. Net als onze patiëntenpopulatie zijn onze medewerkers zeer divers, zowel qua afkomst, opleiding of overtuiging. HMC is een ziekenhuis waar iedereen zich prettig voelt en in staat wordt gesteld om maximaal te presteren voor onze patiënten.

Samen beter

Binnen de acute zorg telt elke seconde. Om nog beter met elkaar samen te werken en van elkaar te leren, vindt er veel kennisuitwisseling plaats tussen de IC, SEH en OK. We hebben een roulatiesysteem tussen IC en SEH verpleegkundigen en opleidingen zoals Basic Life Support (BLS) en Advanced Life Support (ALS) worden gezamenlijk georganiseerd. Zo zorgen we ervoor dat we als één multidisciplinair team kunnen optreden op de momenten dat het er echt om gaat.

Vacatures voor de acute zorg

Wil jij werken in de acute zorg binnen HMC? Bekijk dan onderstaande vacatures. Staat er op dit moment geen passende vacature voor jou tussen? Meld je dan aan voor onze job-alert. Wij informeren je zodra er een passende vacature voor de acute zorg beschikbaar komt.

Altijd op de hoogte blijven
van onze vacatures?

Ontvang updates per e-mail

Maak job-alert aan