HMC

Het Flexbureau
voor flexibel personeel

Het Flexbureau
voor flexibel personeel

Wat doet het Flexbureau?

Het Flexbureau ondersteunt de verpleegafdelingen en de poliklinieken en vangt tijdelijke (dreigende) personeelstekorten op de afdelingen op. Om de continuïteit binnen de zorg te waarborgen neemt HMC via het Flexbureau flexibel inzetbare werknemers in dienst die ingezet kunnen worden op diverse afdelingen. Deze flexpool bestaat uit een team van enthousiaste flexibele medewerkers. Afdelingen hebben soms behoefte aan tijdelijke inzet van medewerkers, bijvoorbeeld door ziekte of door pieken in het werkaanbod. Die afdelingen kunnen voor tijdelijke ondersteuning een beroep doen op het Flexbureau. Vanuit het Flexbureau wordt voorzien in de behoefte aan flexibel personeel.

Onze flexpool bestaat uit meerdere disciplines zoals:

 • (gespecialiseerde) verpleegkundigen
 • verzorgenden (VIG-gers)
 • doktersassistenten
 • administratief medewerkers
 • afdelingssecretaresses

De voordelen

Werken bij het Flexbureau betekent concreet dat je meer grip op je eigen agenda hebt. Er is meer balans tussen werk en privé mogelijk omdat je zelf aangeeft wanneer jij kunt werken. Wanneer je bij het Flexbureau komt werken word je op veel verschillende afdelingen ingezet. Dit is een mooie gelegenheid om te proeven welk specialisme jou het meeste aanspreekt.

Op basis van je contracturen bouw je vakantierecht en PLB-uren op. Daarnaast heb je recht op interessante secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • fietsproject
 • mobiele telefoon en tablet
 • bedrijfsfitness
 • opleidingsmogelijkheden
 • eindejaarsuitkering
 • premiekorting op je verzekeringspremie

Binnen het Flexbureau zijn meerdere contractvormen mogelijk. Jouw persoonlijke wensen en beschikbaarheid spelen hierbij een grote rol. Er zijn verschillende contracten mogelijk; een arbeidsovereenkomst voor 0 uur tot 32 uur per week. Het enige verschil tussen deze contractvormen; bij een contract van 6 uur ben je niet verplicht om alle diensten (dag/avond/nacht) te werken. Tijdens een persoonlijk gesprek kunnen wij dit verder toelichten.

De meeruren die je werkt bovenop je contracturen krijg je uitbetaald als meer-gewerkte uren. De uitbetaling hiervan vindt de maand daaropvolgend plaats. Door deze constructie bouw je pensioen, vakantietoeslag en eindejaarsuitkering op over je daadwerkelijk gewerkte uren en ben je een volwaardig medewerker. De salarisinschaling is gelijk aan die van een vaste medewerker, conform de cao-ziekenhuizen.

HMC zorgt ervoor dat jouw vakkennis up-to-date blijft door middel van scholing via het Landsteiner leerplein van ons Landsteiner Instituut. Als flexkracht kun je met je personeelsnummer inloggen op dit leerplein.

Mensen denken vaak dat je als flexer erg druk bent. Maar het is juist ontzettend fijn dat jij degene bent die voor verlichting zorgt op de afdeling. Soms kan je net dat kleine beetje extra bieden.

Desiree van Vuuren, 34 jaar, Verpleegkundige flexbureau

Lees het verhaal van Desiree

De procedure

Wanneer je als flexkracht in dienst wilt komen is onderstaande procedure van kracht:

 • Je solliciteert als flexkracht binnen HMC en je wordt afhankelijk van jouw kennis, ervaring en de beschikbaarheid van een vacature, uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.
 • Tijdens het sollicitatiegesprek geef je aan wanneer je beschikbaar bent. Dit kunnen vaste dagen zijn maar ook wekelijks verschillende dagen.
 • Wanneer je bent aangenomen bij HMC ontvang je via de afdeling P&O jouw arbeidsovereenkomst.
 • Jouw werkgever is HMC. Voor al je vragen over je contract, planning, uitbetaling, scholing en voorbehouden handelingen kun je bij het Flexbureau terecht.
 • Na het ondertekenen van je contract ontvang je een uitnodiging van de afdeling P&O voor de introductiedag.
 • Na het volgen van de introductiedag word je eerst ingezet op een willekeurige afdeling. Deze afdeling wordt door het Flexbureau bepaald. Je zult enkele diensten meelopen/ingewerkt worden en deze twee diensten gelden als werkdag waar geproefd kan worden aan de werkzaamheden én de afdeling.
 • Wanneer deze inwerkdagen goed zijn verlopen wordt besloten om je flexibel in te gaan zetten. Mocht na deze dagen blijken dat er nog niet voldoende zelfstandig gewerkt kan worden, wordt er een persoonlijk vervolgtraject met je besproken.

Contact

Heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen? Neem dan contact op met de zorgmanager van het Flexbureau, Dania Schoonenboom. Dit kan zowel telefonisch als via e-mail:

Interesse?

Ben jij die enthousiaste gedreven medewerker waarnaar wij op zoek zijn en wil je zelf bepalen wanneer en hoeveel uur je werkt? Wil je een afwisselende baan waarbij je op verschillende afdelingen en locaties werkt? Wil je werken naast je studie? Dan is het Flexbureau dé oplossing voor jou! Bekijk onderstaande vacatures, we nodigen je graag uit om te solliciteren.